Feestelijke opening Wijkplein Weidevenne

18/10/2013

Wethouder Roald Helm en winnares Petra Bennis onthullen de naam van het nieuwe wijkplein

Donderdag 17 oktober was de feestelijke bekendmaking van de naam voor het nieuwe wijkplein in Weidevenne. Wijkwethouder Roald Helm onthulde samen met prijswinnares Petra Bennis de naam: Wijkplein Weidevenne.

Roald Helm:” Dit nieuwe wijkplein is tot stand gekomen door samenwerking van bewoners en organisaties. Mark Rutte kan trots op ons zijn, wij brengen al in de praktijk wat de regering wenst, namelijk een participatiesamenleving. Weer een bewijs dat de lokale overheid vooruitloopt op de centrale overheid. Bewoners geven aan wat zij willen en gaan vervolgens samen met de organisaties kijken of en op welke manier dit ingevuld kan worden.”

Door middel van een prijsvraag, in de wijkkrant Weidevenne en Weidevenner.nl, konden bewoners kiezen uit een viertal namen, te weten Wijkplein Dalie, Wijkplein Kruispunt, Wijkplein Overtocht, en Wijkplein Weidevenne. Na telling bleek dat de naam Wijkplein Weidevenne de voorkeur had.

Samenwerken

Het wijkplein in Weidevenne bestaat uit een drietal naast elkaar gelegen locaties te weten:

–        Zuidland, Abel Tasmanplein 3 met het Verzorgings- en verpleeghuis van de Zorgcirkel, Wijkzorg en het Centrum voor Jeugd en Gezin)

–        Jongerencentrum Columbuzz, Australiëlaan 2

–        Activiteitencentrum het Abel Tasmanplein, Abel Tasmanplein 54

Op het wijkplein werken de volgende organisaties samen: Centrum voor Jeugd en Gezin, Clup Welzijn, De Zorgcirkel, MEE Amstel en Zaan, Prinsenstichting en de Wijkkerngroep Weidevenne. Buurtbewoners kunnen op het nieuwe Wijkplein Weidevenne terecht voor informatie, activiteiten (georganiseerd voor en door bewoners), en dienstverlening op het gebied van wonen zorg en welzijn. Meer informatie is te vinden op www.wijkpleinweidevenne.nl

Op 30 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur is er een feestelijke open dag voor alle bewoners.

De cadeaubon en bloemen voor winnares Petra Bennis

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *