Feestelijke start bouw nieuwe markthal

24/10/2018

Frits Dix, kleinzoon Luuk en manager Pieter Dooper

Op de plek waar in een ver verleden een paardenstal en later de Nukahal stonden, wordt nu gewerkt aan de nieuwe multifunctionele overdekte Markthal. Na het verplaatsen van het oude marktmeesterhuisje, het schoonmaken van de grond en het leggen van pijpen en leidingen, gaan er nu 78 palen van 25 meter lengte, en een aantal kortere, de grond in. Er wordt niet geheid, maar geboord vanwege ongewenste trillingen. Projectontwikkelaar Attica Vastgoed gaf woensdag 24 oktober 2018 onder grote belangstelling het feestelijke startsein voor de bouw.

Pieter Dooper, projectmanager bij Attica Vastgoed verwelkomde de gasten en wees in zijn speech nog even op de medewerking van de gemeente: “Het zou allemaal wel wat sneller hebben gekund, maar uiteindelijk zijn we toch tevreden.” Samen met kleinzoon Luuk beklom eigenaar van Attica B.V Frits Dix de boormachine en verrichtte de officiële handeling. Kleine Luuk vond het allemaal niet zo erg interessant, maar opa Frits glom van trots. In de gevel van de hal komt later een plaquette ter herinnering aan deze feestelijke handeling.

Frits Dix

Historisch besef
Wethouder Eveline Tijmstra stak haar enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Ik vind het prachtig dat dit wordt toegevoegd aan de stad. Purmerend als marktstad krijgt een markthal terug, helemaal geweldig. Het wordt een nieuwe plek, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een mooie ontwikkeling met historisch besef in de binnenstad. Deze hal is een aanvulling voor de vele activiteiten die in Purmerend al worden georganiseerd.”

Speciale constructie
De markthal wordt een overdekt plein, eventueel afgesloten met grote glazen puien, waarin tal van activiteiten kunnen worden gehouden. Van speciale markten tot concerten en van dia-avonden tot disco. Door een speciale constructie komen er op de begane grond geen steunpalen of kolommen zodat het één grote ruimte wordt. Ingenieursbedrijf EWP Purmerend BV (ingenieursbureau) en IJbouw.BV. (bouwbedrijf) hopen het pand en bovengelegen woningen eind volgend jaar te kunnen opleveren.
Pieter Dooper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner