Feestpaal voor Marquise

25/01/2018

Op donderdag 25 januari waren een groot aantal toekomstige bewoners van appartementengebouw Marquise naar de bouwplek gekomen voor het slaan van de eerste paal. Het gebouw is ontworpen door Rijnbout Architecten die daarmee een door de gemeente uitgeschreven wedstrijd won. Directeur Camiel Honselaar van HSB Bouw vertelde de bewoners dat het niet de eerste paal betrof, want: “HSB staat (ook) voor ‘heel snel bouwen’ en daardoor zitten er al een flink aantal palen in de grond.” Om er toch een feestelijke gebeurtenis van de maken stond een aantal grote hamers klaar om een speciale feestpaal de grond in te slaan.

Buurman
Wethouder Krieger, die het de laatste tijd bijzonder druk heef met het slaan van eerste- en feestpalen, liet weten blij te zijn met de komst van het luxe appartementengebouw op ‘kruipafstand’ van de Koemarkt. Ook refereerde hij aan de bouwactiviteiten op Kop West en zei blij te zijn dat op die plek geen nieuw theater is gebouwd, maar woningen. Daarnaast verzekerde hij dat er op Kop West geen hoogbouw zal komen. Krieger stelde zich meteen voor als nieuwe buurman van de Marquisebewoners. Hij gaat wonen in VenneStaete aan de andere kant van de Melkweg.” Ik werk dan niet meer bij de gemeente, maar als ik kan helpen zal ik dat altijd doen, maar dan wel als buurman.”

Timmervrouw
Voor het slaan van de feestpaal toverde een goochelaar twee namen van bewoners uit zijn hoed. Gehuld in witte pakken sloegen Yolanda Bos en Henk Luyten samen met directeur Camiel Honselaar en wethouder Hans Krieger met ferme klappen de paal de grond in. De enige vrouw in het gezelschap bleek de beste timmerman, want zij timmerde de paal als eerste op de juiste hoogte.

 

 

 

Impressie, foto rijnbout.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *