Festival over mooi Noord-Holland 16 september op de Koemarkt

11/09/2016

mooi-noord-hollandOp vrijdag 16 september strijkt het festival OVERMOOI neer op de Koemarkt in Purmerend. Een initiatief van Stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Purmerend en de gemeente Beemster. Hart van het festival is de grootste luchtfoto ter wereld waarop de provincie Noord-Holland staat.

Polders, duinen, wegen, meren, dijken, steden, dorpen en zelfs woningen zijn haarscherp te zien. Wat is mooi aan onze provincie? Op een speelse manier wordt u uitgenodigd om op een andere manier naar uw vertrouwde omgeving te kijken.

Mooi in Purmerend

De historische binnenstad, moderne nieuwbouwwijken, oude linten, schilderachtige polders: het is een gebied met vele gezichten. Alles is bedacht en door mensenhanden gevormd. Was mooi hierbij een uitgangspunt of is het bij toeval ontstaan?

Feestelijk programma

Midden op de enorme kaart danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling Ten Noorden van Nergens. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord-Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door het Songwriters Collectief, MOOI van boven vanuit de telekraan, eten en drinken, en meer.

Het programma vindt u op www.overmooi.nl. U kunt op deze website uw persoonlijke keuze voor de mooiste plek in Noord-Holland delen. De ingezonden beelden worden tijdens OVERMOOI getoond. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *