Fiets mee met het Gilde Purmerend

25/05/2019

Startplek Museumwinkel

Zoals bekend organiseert het Gilde historische stadswandelingen en architectenwandelingen. Nu komen daar ook fietstochten in de omgeving van Purmerend bij, tochten met historische en natuurwetenschappelijke aspecten. Deze tochten worden gereden op elke laatste zondag van de maand.

De eerste tocht is een fietstocht ten westen van Purmerend op zondag 26 mei. We volgen het Noordhollands Kanaal vanaf de overkant vande sluisbrug, passeren de Neckermolen en het vliegtuiggedenkteken aan het Jisperpad, en slaan bij Spijkerboor linksaf. Dan door Oostknollendam met de particuliere begraafplaats, Wormer met de nieuw gebouwde beschuittoren, Jisp met zijn prachtige raadhuis, en via Neck terug naar Purmerend. Afstand 28 km.

In de zomermaanden staan verder de volgende tochten op het programma.

–          Fietstocht ten zuidwesten van Purmerend (zondag 30-6). Afstand 26 km.

–          Fietstocht ten noordoosten van  Purmerend (zondag 28-7). Afstand 35 km.

–          Fietstocht langs de ringvaarten van Purmerend (zondag 25-8). Afstand 33 km.

Voor details kunt u zich wenden tot de VVV-museumshop of tot de coördinator van de fietstochten, telefoon 0299 428546.

Start steeds om 13.30 uur bij de VVV-museumshop in de Peperstraat 35.  Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagochtend vóór de tocht gereden wordt bij de museumshop. Telefoon 0299 207022,  openingstijden di – vr 10 – 16 uur en za  12 – 16 uur. Deelname €3,50 per persoon. Kinderen gaan gratis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *