Fietsexamen voor jeugd

19/05/2015

Het praktijk fietsexamen van Veilig Verkeer Nederland ging op 19 mei voor veel scholen in Weidevenne weer van start. Wel met een veilige fiets die aan een aantal wettelijke eisen moest voldoen. De keuring hiervan vond een aantal weken geleden al plaats om te voorkomen dat er leerlingen met een onveilige fiets bij het examen zouden verschijnen. De controlepunten waren een goede zithoogte, twee goed werkende lichten, remmen en bel. Een goed vastzittend zadel en stuur, reflectoren achterop de fiets en in de banden.

fiets 001fiets 006
De eerste leerling startte om 8.45 uur met een fel oranje hesje met rugnummer. Zij werden door ouders op tien verschillende plaatsen door heel Weidevenne gecontroleerd op foutjes.

fiets 011

Er waren zeven punten waar specifiek op werd gelet: oplettendheid dus het achterom kijken bij het afslaan, richting aangeven met je hand, voorsorteren waar dit nodig is, voorrang nemen of juist geven en de oplettendheid bij een stoplicht.

Mensen hebben tegenwoordig nog meer haast gekregen in het verkeer. Dus moesten de kinderen ook nu tussen alle auto’s hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig kunnen afleggen. Kennis over verkeersregels maar ook veel oefenen in de praktijk is essentieel. Daarom droegen de scholen, samen met de ouders, de verantwoordelijkheid voor het verkeersexamen van vele leerlingen voor dit mooie diploma.diploma 001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner