Fietspad Kanaaldijk tot medio 2019 deels afgesloten

09/10/2017

Met ingang van maandag 16 oktober 2017 is een deel van de Kanaaldijk afgesloten voor fietsers en voetgangers. Het gaat om het gedeelte direct ten zuiden van de Melkwegbrug tot aan de Donaudelta, vlak voor het spoortunneltje. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Melkweg en de Loirestraat. De afsluiting is nodig vanwege de bouw van twee appartementencomplexen aan de Kanaaldijk en zal duren tot halverwege 2019.

Volgende week starten allereerst rioolwerkzaamheden in de omgeving en verdwijnt een deel van de huidige bouwweg. Het bouwverkeer zal daarom gebruik moeten maken van de Kanaaldijk. Daardoor is het niet meer veilig als fietsers en voetgangers dezelfde weg gebruiken. Er worden borden geplaatst om het fiets- en wandelverkeer om te leiden.

Appartementen
In februari 2018 start vervolgens de bouw van appartementencomplexen de Vaart en Vennestaete. Laatstgenoemde bestaat uit drie afzonderlijke woontorens met in totaal 63 woningen en wordt naar verwachting in juni/juli 2019 opgeleverd. De Vaart bestaat uit één gebouw met 30 woningen. Die appartementen zullen in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd. Omdat de bouwwerkzaamheden vlak langs de Kanaaldijk plaatsvinden, is het nodig dat fietsers en voetgangers tijdens de hele bouw worden omgeleid.

School
De basisschool Het Plankier krijgt tijdens de bouw een aparte toegang zodat de school gewoon bereikbaar blijft voor leerlingen en hun ouders. Bezoekers van de binnenstad mogen niet meer parkeren in het gebied. Daar wordt op gehandhaafd en fout geparkeerde auto’s krijgen een bekeuring.

Bron Gemeente Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *