Fietstocht 60-plussers over verkeersveiligheid

28/05/2023

Spurd heeft een leuke fietstocht van ongeveer vijftien kilometer uitgezet. De precieze fietsroute is nog een verrassing. Onderdeel is een bezoek aan een verrassingslocatie. Woensdagochtend 7 juni vertrekken de (elektrische) fietsers onder begeleiding van gidsen van Spurd vanaf het pleintje voor station Purmerend. Voor informatie over veilig deelnemen aan het verkeer is een inspirerend bezoek aan een transportbedrijf onderdeel van deze route. De fietstocht kent een ongedwongen sfeer. In verband met de organisatie is aanmelden noodzakelijk.

Tijdens de fietstocht is tijd gereserveerd voor gezelligheid en een praatje, elke  deelnemer krijgt een kop koffie/thee. Deze Fiets Special is de tweede van de drie dit jaar. Spurd vindt het belangrijk dat zestigplussers zo lang mogelijk veilig en met zelfvertrouwen blijven fietsen. Fietsen is gezellig en gezond, voor de fietstoer zijn de eigen (elektrische) fiets en zelfstandigheid nodig.

Drukker verkeer
Het steeds drukker en veranderend verkeer in Purmerend kan invloed hebben op de verkeersveiligheid. Er is een informatieve stop op de verrassingslocatie om aandacht te geven aan veiligheid op de fiets in relatie tot gemotoriseerd verkeer. Daarbij is er speciale aandacht voor vrachtwagens op de weg.

Station Purmerend
Woensdag 7 juni ontmoeten de deelnemers elkaar tussen 09.15 uur en 09.30 uur op het pleintje bij de fietstunnel voor NS station Purmerend. Betalen voor de fietstoer gebeurt voor vertrek op het pleintje voor het station, bij voorkeur per PIN (of eventueel gepast contant). De groep (elektrische) fietsers is rond 12.30 uur terug op de startplek.

Aanmelden
Voor meedoen aan deze Fiets Special is het noodzakelijk om vooraf aan te melden via info@spurd.nl of telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Meefietsen kost zes euro per persoon, dit is voor de gidsen, bezoek aan de verrassingslocatie, koffie/thee en een lekkere verrassing. Aanmelden voor deze fietstocht kan tot en met maandag 5 juni.

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *