Fietstocht voor stilteruimte Dijklander Ziekenhuis

06/04/2022

Maandag 18 april (Tweede Paasdag) organiseert de Rotary Club Purmerend-Waterland een fietstocht om geld in te zamelen voor een nieuwe stilteruimte in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend. De opbrengst van de fietsrally komt volledig ten goede aan de inrichting van de stilteruimte. Inschrijven kan via  https://sites.google.com/view/rotary-fietsenvoorstilte of rotarally.waterland@gmail.com. Niet fietsen, maar wel doneren? Dat kan via rekeningnummer NL05RABO0142708402 t.n.v. Stichting Community Service Rotary Purmerend-Waterland, onder vermelding van ‘Stilteruimte Purmerend’.

Geestelijk verzorger Sandra Schaap van het Dijklander Ziekenhuis: “Mensen worden in het ziekenhuis geconfronteerd met goed en slecht nieuws, met hoop en wanhoop, met leven en dood. Dat vraagt soms een plek om tot jezelf te komen, te bidden of te mediteren, een kaarsje op te steken of een berichtje achter te laten. Niet alleen patiënten en naasten, maar ook zorgverleners en medewerkers in het ziekenhuis gebruiken deze plek om even uit de hectiek van de dag te stappen.”

Sponsors
De verbouwing wordt door het ziekenhuis betaald, maar voor de inrichting is het ziekenhuis samen met Stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis op zoek gegaan naar sponsors. Schaap: “In juli vorig jaar zijn we zelf gestart om geld in te zamelen voor de inrichting, maar we komen nog iets tekort.” Wouter van Waardt van de Rotary: “Toen wij benaderd werden, hoefden we hier niet lang over na te denken,  de Rotary zich in om het welzijn voor anderen in hun gemeenschap te verbeteren.”

Gezondheid
Er werd een fietsrally door de regio bedacht, want ‘fietsen bevordert de gezondheid’, zegt Van Waardt ‘en we zitten hier in een prachtige streek, tussen Beemster, Purmer en Waterland. Onderweg verrassen we de deelnemers met een aantal leuke stops voor een hapje en een drankje. Alle deelnemers krijgen bovendien een aardigheidje’.

Praktische informatie
De fietstocht is voor alle leeftijden voor mensen met een gewone fiets of  E-Bike. Er kan gestart worden vanaf 13.00 uur, bij golfbaan Kavel II in Middenbeemster. Er zijn twee routes: één van ongeveer 40 kilometer en één van ongeveer 25 kilometer.  Deelname kost € 20 per persoon. De opbrengst komt volledig ten goede aan de inrichting van het stiltecentrum in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend. 

Deelnemen
Inschrijven kan via https://sites.google.com/view/rotary-fietsenvoorstilte of rotarally.waterland@gmail.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner