Fit & Zo Demodag in Winkelcentrum Eggert

19/02/2024

Dansschool NVHer

Zaterdag 17 februari is het een drukte van belang in Winkelcentrum Eggert. Het winkelcentrum vindt het belangrijk dat iedereen de fitste versie van zichzelf kan worden en houdt een Fit & Zo Demodag. Verschillende sportverenigingen uit Purmerend presenteren zich op het centrale plein rond de roltrap. Bezoekers lopen tussen het winkelen door even langs bij de verschillende stands voor informatie, vechten met een zwaard of een balletje te gooien en even mee te swingen met de dansdemonstratie.

Dansschool NVHer geeft flitsende demonstraties van twee nieuwe demoteams onder leiding van Moesha. Het is hun eerste officiële optreden voor eigen publiek. Natasja van Hees, eigenaresse van de dansschool kijkt zeer tevreden naar de verrichtingen. De toegang tot de roltrap en trappen wordt lichtelijk geblokkeerd door alle kijkers. Maar er is niet alleen showdance en streetdance te zien. Leden van 2Day We Dance dansen op Cubaanse muziek en laten zien dat het vooral genieten is om op deze manier fit te worden. Bij de ijswinkel kan iedereen proberen een bal in de korf van KV Purmer te gooien. Dat is niet echt makkelijk, maar wel erg leuk om te doen.

Ludosport Amsterdam

Lichtzwaarden
Meester Peter van Judovereniging Itaikan is in november geslaagd voor zijn 5e Dan, de zwarte band, en geeft samen met een aantal leerlingen een demonstratie. De judovereniging geeft al sinds 1987 les in Purmerend en Zuidoostbeemster. Verderop lijkt het of acteurs uit Star Wars een demonstratie geven met lichtzwaarden. Tim Vreeburg van Ludosport Amsterdam is van oorsprong zwemleraar, maar wil na het zien van de Star Wars films leren vechten met lichtzwaarden. In Italië worden Ludolessen gegeven en daar leert hij de sport kennen. Inmiddels geeft hij les in Purmerend (Gymzaal de Weide), Amsterdam en Rotterdam. Tim: “Het lijkt gevaarlijk met de lichtzwaarden, maar dat is het zeker niet, het is een sport met respect voor elkaar.”

Jong en Oud
Na al dit sportgeweld kunnen bezoekers bijkomen bij YogaStills Purmerend wat gegeven wordt in de omgebouwde zolder van de voormalige school aan het Venedien. Bij Move Your Limits wordt o.a. een bootcamp voor 50-plussers gegeven. Ook Spurd is aanwezig met leuke spelletjes voor de jeugd en een overzicht van hoeveel suiker er zit in de verschillende (kinder)drankjes.

Kortom, het is een sportieve, muzikale en gezellig gedag in het Winkelcentrum Eggert.


Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

Judo Itaikan

 

 

 

 

 

 

 

2DayWeDance

PV Purmer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *