Foto-expositie Barend Schulte in museumwinkel

10/12/2018

Wethouder Mario Hegger was vrijdag 7 december  aanwezig bij de feestelijke start van Barend Schulte’s foto-expositie in de VVV- museumwinkel aan de Peperstraat. Sinds de opening wordt de winkel niet alleen door toeristen bezocht, er komen ook regelmatig Purmerenders voor een praatje of aanschaf van een leuk cadeautje. Er is een mooie verzameling van lokale producten verkrijgbaar en voor wie zich in de geschiedenis van deze stad wil verdiepen zijn er verschillende boeken te koop. Vrijdagmiddag was de museumwinkel echter het domein van Barend Schulte, met een expositie van een aantal mooie foto’s.

Barend is al ruim vijftig jaar op pad met zijn camera om vooral het straatleven vast te leggen, maar onlangs werd hij (wereld)beroemd vanwege een nominatie voor een fotoprijs door National Geographic van zijn foto van de Melkwegbrug in Purmerend. Barend: ,,Ik had de foto ingestuurd, maar was het al weer vergeten. Toen ik opeens een mailtje kreeg dat ik genomineerd was, dacht ik eerst dat het om een ontvangstbevestiging ging, maar later drong het tot me door dat ik echt genomineerd was. Het werd helaas geen eerste prijs, maar ik was al zeer tevreden met de nominatie in de categorie Landschap.”

Te koop
Wethouder Hegger verraste de fotograaf met de mededeling (en bewijs) dat de foto op de omslag van de uitnodigingskaart voor de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente staat. Daarnaast overhandigde hij een set persoonlijke visitekaartjes met daarop de gegevens van Barend Schulte en de inmiddels beroemde foto. Ansichtkaarten met de foto van de Melkwegbrug zijn te koop in de museumwinkel. De expositie loopt tot februari 2019.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *