Geef me de vijf: Piet Jonker

19/09/2017

Jarenlang was Piet Jonker als enthousiaste vrijwilliger betrokken bij de wijkkranten. Hij schreef artikelen, maakte foto’s en verzorgde daarnaast bijkomende zaken als aanleverschema’s, onderhield contacten en was geregeld woordvoerder. Begin van dit jaar hing hij zijn pen aan de wilgen en stopte met de wijkkranten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en nu is hij redacteur/fotograaf bij de website www.weidevenner.nl. Voor de rubriek ‘Geef me de vijf’ heeft de redactie van de weidevenner.nl vijf vragen op hem afgevuurd.

1 Hoelang was u betrokken bij de wijkkrant?
“Zo’n dertien jaar geleden begon ik met het aanleveren van artikelen en twee jaar later werd ik redacteur.”

2 Wat maakte het leuk om een wijkkrant te maken?
“Contacten en samenwerking met allerlei mensen, bij veel leuke dingen aanwezig zijn en er dan een artikel over schrijven.”

3 Wat is u het meest bijgebleven als redacteur/fotograaf?
“De herinrichting van de Koemarkt, de bouw van de Melkwegbrug, het bezoek van koning Willem-Alexander, de samenwerking met de Wijkkrant Weidevenne en het feit dat de wijkkrant bij enquêtes steevast als best gelezen en gewaardeerde lokale krant uit de bus kwam.”

4 Waarom bent u gestopt met de wijkkrant?
“Vanwege de grote terugloop in het lezersbereik na een verandering van de bezorging en het niet nakomen van daarover gemaakte afspraken.

5 U woont in de Hazepolder. Waarom dan redacteur bij de weidevenner.nl?
“De Hazepolder is ook een wijk van Weidevenne en de huidige website brengt nieuws en mededelingen uit niet alleen Weidevenne en Kop West, maar ook uit Centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner