Geen 24-uurs parkeervergunningen in Kop West

07/03/2021

In april 2019 schreef een aantal verontruste bewoners van de Singelbuurt in Kop West de gemeente een brief met het verzoek in gesprek te gaan over de te verwachten parkeerdruk in hun buurt. Na de bekendmaking dat ook in dat gedeelte van Kop West parkeerregulatie gaat worden ingevoerd, ging er nogmaals een schrijven naar de gemeente en werd namens de bewoners ingesproken tijdens de commissievergadering stedelijke ontwikkeling en beheer (SOB). Grootste struikelpunt voor de bewoners is de invoering van de parkeerregulatie per 1 juni 2021.

Invoering van de parkeerregulatie betekent dat bewoners een vergunning kunnen kopen en bezoekers moeten betalen voor het parkeren tot 18.00 uur en tijdens koopavond (vrijdag) tot 21.00 uur. De inspreker liet namens de bewoners weten dat zij voorstander zijn van 24-uurs parkeervergunningen.” In de voorgestelde regulering zal de wijk na 18.00 uur vol staan en kunnen bewoners de auto’s niet kwijt. In andere wijken kunnen mensen nog uitwijken naar omliggende gebieden, maar dat kan hier niet.” 

Thermometer
De inspreker kon de commissieleden echter niet overtuigen, maar wel vroegen alle fracties om te monitoren (goed in de gaten houden). Door een fractielid verwoordt als ‘de thermometer er in houden en op tijd ingrijpen’. Een andere fractie vond de prijs (1 euro per uur) te laag en zag graag dat ook op zondag betaald moet worden. Ook werd voorgesteld goed te reageren op signalen van bewoners en zonodig bijsturen. 

Hazepolder
Wethouder Eveline Tijmstra maakte duidelijk dat parkeerregulatie al in het ontwerp van de wijk was meegenomen. “Het is dus bekend, maar het kan niet in één keer worden uitgevoerd, het gebeurt in delen en nu is dit deel aan de beurt.” Ook zou de uitbreiding van tijden en aanpassing van het tarief problemen opleveren met het parkeren in de Hazepolder. Uiteindelijk stemden de fracties, op één na, voor parkeerregulatie in Kop West in de voorgestelde vorm. 

Eerder op weidevenner.nl:   https://weidevenner.nl/parkeervergunning-kop-west-uitgebreid/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *