Geïmplodeerde rioolput Zambezilaan

26/07/2011

Waar: Zambezilaan, bij de ingang van de Zoeloestraat.

Wat: Reparatie van een geïmplodeerde rioolput. Deze put bevindt zich op een diepte van ca. 4 meter onder het maaiveld. Het betreft een belangrijk knooppunt in het rioolstelsel. Om de put te kunnen vervangen is nu een damwand geslagen. De put zal worden uitgegraven waarna de herstelwerkzaamheden kunnen plaatsvinden. Om de werkzaamheden veilig te kunnen verrichten wordt tijdelijk een waterleiding afgekoppeld. Tankauto’s zullen gedurende de werkzaamheden de rioolafvoer waarborgen.

Waarom: Oorzaak van de implosie is onbekend. De werkzaamheden moeten zo spoedig mogelijk plaatsvinden om het rioolstelsel te herstellen. Deze werkzaamheden konden niet vooraf aangekondigd worden.

Wanneer: De put is rond 20 juli geïmplodeerd. Sindsdien zijn al diverse werkzaamheden verricht. Het is niet duidelijk wanneer deze zullen zijn afgerond. De gemeente hoopt begin augustus klaar te zijn maar kan dit nog niet garanderen.

Overlast: de rijbaan is gedeeltelijk afgezet. Clusterplaatsen voor afvalinzameling kunnen tijdelijk onbruikbaar zijn. Geluids-, stof- en trillingsoverlast kunnen optreden. Mogelijke onderbreking in de continuïteit van waterleverantie is niet uit te sluiten. In de continuïteit van het rioolstelsel worden geen problemen verwacht.

Bron: Gemeente Purmerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner