Gemeente Purmerend start campagne energiebesparende producten

12/11/2022

Snel en eenvoudig energie besparen. Dat willen we nu allemaal wel met de sterk stijgende energieprijzen. Gemeente Purmerend begint vanaf 14 november 2022 met het uitgeven van gratis energiebesparende producten aan inwoners die het hardst getroffen worden door de stijgende energierekening. Inwoners die de energietoeslag ontvangen, kunnen voor een bedrag van maximaal € 175,- online gratis producten bestellen. Ook is er, in samenwerking met  Wonen Welzijn Plus, gratis advies en hulp van energiecoaches. Het gaat om ongeveer 5000 huishoudens die de komende periode persoonlijk worden benaderd om mee te doen.

In de webshops van het Duurzaam Bouwloket kunnen mensen zelf kiezen welke energiebesparende producten ze willen bestellen, tot een bedrag van € 175,-. Bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie en led verlichting. De energiecoaches van WelzijnWonenPlus helpen met gratis persoonlijk advies en eventueel het installeren van de producten als mensen dat niet zelf kunnen doen.
 
Direct resultaat
Verantwoordelijk wethouder Mario Hegger. “Gemeente Purmerend biedt met de actie ‘Slim met energie!’ eenvoudige maatregelen en energieadvies aan die direct resultaat opleveren en voelbaar zijn in de portemonnee. De wil om te besparen is door de stijgende energieprijzen groot. En juist eenvoudige maatregelen die je zelf kunt uitvoeren of aanbrengen, maakt dat iedereen kan beginnen met energie besparen. We hopen van harte dat veel mensen meedoen, zodat ze minder voor de energierekening hoeven te betalen.”

Purmerend ontvangt van het Rijk in totaal ca. € 812.000 om deze actie vorm te geven. Huishoudens die later de energietoeslag ontvangen, omdat de aanvraag nog in behandeling is, kunnen vanaf het moment van toekenning meedoen met de actie. De actie loopt tot eind 2023.

Meer informatie: www.purmerend.nl/slimmetenergie.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *