Gevarieerde expositie van 4Art in het Weefhuis

23/03/2023

Op 25 en 26 maart 2023 exposeert 4Art van 11.00-17.00 uur in het Weefhuis aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. Het Kunstcollectief Purmerend is daarbij ook vertegenwoordigd en voor deze gelegenheid samengesteld uit twee schilders en twee beeldhouwers die een gevarieerde tentoonstelling laten zien. Twee van de kunstenaars, Peter Elias en Karin Kuik wonen in Weidevenne. Peter schildert vooral vanuit zijn gevoel en Karin maakt figuratieve en abstracte beelden in steen, met name in albast en serpentijn.

Peter Elias schildert graag in acrylverf aangevuld met andere materialen. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering. Peter begon in 2005 met tekenen en schilderen bij Cultuurhuis Wherelant en vanaf 2006 legt hij zich toe op het acrylschilderen. Tot 2009 onder leiding van Wherelant-docent en mede-exposant Jimmy Mendizábal en van 2009-2012 bij Kees Kasbergen. Vanaf 2012 experimenteert hij met abstract schilderen. Peter was vijf jaar bij Leo Musch in Beauregard in Frankrijk om daar grensverleggend te schilderen.

collage werken van diverse kunstenaars

Jimmy Mendizábal
Zijn schilderijen zijn voornamelijk expressionistisch, figuratief en abstract. Momenteel werkt hij aan thema’s zoals De Paleornische koppen, denkbeeldige koppen die zich ontwikkelen tot figuranten die op hun dunne poten lopen en dansen of zich voort bewegen op wielen. Jimmy is in 1986 afgestudeerd aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam in de specialiteit Vrije Schilderkunst en heeft in 2004 de Didactische Bijscholing Beeldende kunst op de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam afgerond. Naast beeldend kunstenaar is hij parttime docent Kunstschilderen bij Cultuurhuis Wherelant

Ietsje Arp
Maakt stenen beelden zowel figuratief als abstract. Een abstract beeld maken vindt zij het meest spannend; je laten leiden door de vorm en de lijnen die na het hakken ontstaan. Inspiratie haalt ze uit de mens en de natuur. Opleiding; vanaf 2008 tot 2019 de zomercursus beeldhouwen op Terschelling bij de Friese Volkshogeschool (Fanny Kiezenberg). Vanaf 2009 beeldhouwles bij Rob Schreefel, Cultuurhuis Wherelant.

Karin Kuik
Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm. Ook zij volgt momenteel lessen bij Rob Schreefel. Tot mei 2013 had zij elk jaar les bij Leo Musch in Beauregard (Frankrijk). Sinds 2019 maakt zij geïnspireerd door natuur en mens objecten van glas en volgde zij les bij Nataliya Vladychko. Momenteel experimenteert zij met diverse glastechnieken, met name glasfusing.

Voor meer informatie: www.hetweefhuis.nl
Data: zaterdag 25 en zondag 26 maart van 11-17.00 uur.
Adres: Lagedijk 39 Zaandijk.

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *