Gilde kunst- en Poëziewandeling zaterdag 30 juli

27/07/2022

Gildegids Hanny Does.

Deze wandeling is gebaseerd op de kunstwerken en enkele andere bijzondere objecten en panden in de stad. De gildegids geeft uitleg over de beelden, objecten en ontwerpers. Bijvoorbeeld bij de Purmaryn het bronzen beeld ’Aarde en water’ in van Nic Jonk (uit Grootschermer). Op de gevel van het gebouw in glas uitgevoerd De Toneelspeler van Frank Roosen (uit de Beemster) Bijzonder is dat gids Hanny Does bij ieder bepalend beeld een zelfgeschreven gedicht zal voordragen.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost € 4.00. Start om 13.30 uur bij de VVV-Museumwinkel aan de Peperstraat. Opgeven voor de wandeltocht uiterlijk vrijdagmiddag voor 15.30 uur bij de winkel. Telefoon 0299 207022 of via mail wandelingen@purmerendsmuseum.nl.


Gilde fietstocht Beemster en Purmer zondag 31 juli

Gildegids Gerard Wegman

Het Gilde Purmerend organiseert naast de wandelingen eens per maand tijdens de zomer ook een fietstocht. Gildegids Gerard Wegman begeleidt deze keer een mooie fietstocht door de Beemster en de Purmer. De Beemster, drooggemalen in 1612, is niet zomaar een UNESCO-Werelderfgoed en de Purmer, drooggelegd in 1622, viert dit jaar haar 400-jarig bestaan. Onderweg wordt meermaals even gestopt om bijzonderheden te delen over het ontstaan en de ontwikkeling van het gebeid. De lengte van de tocht is ongeveer 30 kilometer.

De fietstocht duurt circa 2 uur. Deelname kost € 4.00. Start is om 13.30 bij de VVV-Museumwinkel aan de Pepertstraat. Opgeven voor de tocht uiterlijk vrijdagmiddag voor 15.30 uur bij de winkel. Telefoon 0299 207022 of per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner