Gilde Vestingwandeling zaterdag 25 juni

23/06/2022

Gildegids Hanny Does

Gezellig de stad verkennen tijdens een wandeling door en rond de stad. Deze keer staat de Vestingwandeling op het programma. Rond 1574 werd Purmerend een vestingstad om zich te beschermen tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden. Deze wandeling voert langs de oude grachten en bolwerken met het accent op het Noordhollands Kanaal en de Watersnood van 1916. De tocht duurt ca. 1,5 uur.

Deelname kost € 4,00. Start om 13.30 uur bij de VVV-Museumwinkel. Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagmiddag voor 15.30 uur bij de winkel. Telefoon 0299 207022, of per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl.  Gids van dienst is Hanny Does.

Fietstocht
Het Gilde heeft weer een bijzondere fietstocht met historische en natuurlandschappelijke aspecten samengesteld. Fiets mee op zondag 26 juni, de start is vanaf de VVV-Museumwinkel en gaat in noordelijke richting langs de Beemsterringvaart, dan naar Hobrede en vervolgens via Oosthuizen en Etersheim (met het Dik Trommuseum) naar de IJsselmeerdijk. Daarna langs het diepste punt van Noord-Holland naar Edam. Via de Purmerringvaart en Kwadijk, langs de Beemsterringvaart terug naar Purmerend .De tocht is ongeveer 35 km lang en duurt plm. 2 uur.

Deelname kost € 4,00 p.p. Kinderen gratis mee. Opgeven voor deze tocht uiterlijk zaterdagmiddag 25 juni bij de winkel. Telefoon 0299 207022, of per mail via wandelingen@museumpurmerend.nl  Gidsen van dienst zijn Hanny en Koos Does.

Gildegids Koos Does

                                                                                               

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner