Gisteren – Vandaag – Morgen

03/11/2023

Het thema van het Allerzielenconcert dat al een aantal jaren wordt georganiseerd is Gisteren – Vandaag – Morgen. Een bijzondere bijeenkomst op zondagmiddag 5 november in de Taborkerk aan de Maasstraat (Overwhere) in Purmerend die het mogelijk maakt uw familielid of vriend(in) die overleden is nogmaals te gedenken. Of dat overlijden kort of lang geleden is, herdenken kan altijd en dat gedenken wordt dan in het Allerzielenconcert speciaal omlijst door mooie muziek, mooie gedichten en passende woorden, voor alle gezindten en culturele achtergronden.

Gisteren was het mooie verleden met uw dierbare, vandaag is een moment van stil staan bij, en morgen gaat het leven verder, maar met mooie herinneringen. Die elementen zijn te horen in de muziek, te lezen in de gedichten en te verstaan in de uitgesproken woorden. Het concert start om 16.00 uur met een inloop vanaf 15.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. De start van het concert is heel ingetogen met alleen een cello en piano. Voorgaande edities toonden aan dat hiermee langzaam de rust neerdaalt in de zaal, dat is een magisch moment. Iedereen komt natuurlijk binnen met een bepaald, wat emotioneel gevoel, en dan opeens de stilte.

Samenwerking
Het concert is een samenwerking tussen Popkoor Prestige uit Hoorn, Stedelijk Orkest Purmerend, Dichterskring Waterland en de organisaties Humanistisch Verbond en Protestantse Gemeente. Al vele jaren wordt dit concert gegeven en veel mensen laten blijken er veel aan te hebben. Dat moment van weer even stil staan bij, herinneringen ophalen en de kaars die speciaal voor hem of haar aangestoken wordt. Een rustig herdenkingsmoment in een roerige tijd en onrustige wereld.

Opgeven
De toegang is gratis dankzij sponsoring door de Associatie Goede Doelen Fonds en PC Uitvaartorganisatie. Wilt u graag dat er voor uw dierbare een kaars wordt aangestoken en dat zijn of haar naam wordt genoemd, dan kunt u dit opgeven via allerzielenconcertpurmerend@gmail.com. Men kan natuurlijk ook komen zonder van te voren op te geven, een naam kan dan echter niet meer worden genoemd, maar het kan toch een mooi herdenkingsmoment zijn.

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina Allerzielenconcert Purmerend.

Stedelijk Orkest op Koemarkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner