Glorieuze intocht Sinterklaas in Purmerend

21/11/2023

Het is feest in de stad. Heel veel kinderen, waarvan velen in mooie pietenpakken of met een mijter op, staan uit volle borst te zingen als Sinterklaas met de boot Purmerend komt binnenvaren. Hoewel Sinterklaas tijdens de miniview met de redactie van weidevenner.nl in Madrid zich toch een beetje zorgelijk toont, gaat alles goed en vaart de boot veilig onder het viaduct door. Als de boten in zicht komen, worden de kinderen, maar ook volwassenen, toch een beetje zenuwachtig.

Terwijl meneer Wout, als vanouds, de kinderen oproept om liedjes te zingen, komt de boot met muziekpieten de Kom opvaren, even later gevolgd door de grote Pietenboot. Dan is het zover, de boot met Sint en hoofdpiet maakt een rondje langs de vele zwaaiende kinderen. De Sint is duidelijk in een goede stemming en zwaait er ook lustig op los. Het is weer een ouderwets spektakel met de drie prachtige boten, de vele toeschouwers, het Pietenorkest, danseressen, rhönradpieten, pepernoten, de hulpburgemeesters en Sinterklaas op zijn paard Ozosnel.    

Welkom
Sinterklaas is diep onder de indruk van de vele bezoekers, want het lijkt wel of heel Purmerend naar de intocht komt kijken. Sint: “Tjonge tjonge, wat een mensen, je kan ziet dat Purmerend groeit. Ik denk dat dit de grootste intocht in Noord-Holland is. En dan het weer. Ondanks de slechte berichten weet de organisatie het hier toch droog te houden. Chapeau.” Na de rit door de stad heet burgemeester Ellen van Selm, mede namens de hulpburgemeesters, de Sint welkom en wenst hem een prettig verblijf in Purmerend. De Koemarkt is afgeladen en danseressen zorgen voor een spetterend show.

Dansje
De Sint vindt het al snel welletjes en laat weten zo snel mogelijk naar de kinderen te willen gaan. De conditie van Sinterklaas blijkt weer prima in orde, want naast honderden handjes geven, tilt hij moeiteloos vele kinderen op om op de foto te gaan en doet nog even moeiteloos mee met een dansje. Ook de pieten gaan enthousiast op de foto met blije kinderen.

Prima geregeld
De organisatie van de intocht is weer prima geregeld door Stichting Purmerend Marktstad en de vrijwilligers die weer lang in touw zijn geweest. Sinterklaas zei het al eerder in een miniview op weidevenner.nl: ”Daarom kom ik ook zo graag naar Purmerend, alles is daar prima geregeld. Het is altijd een geweldig feest voor duizenden mensen, groot en klein, maar ook voor mijzelf en de Pieten.”

Kijk voor veel meer foto’s naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *