Glorieuze intocht Sinterklaas in Purmerend

18/11/2019

Mensen mensen, wat een feest weer in de stad. Duizenden kinderen, waarvan velen in mooie pietenpakken of met een mijter op, stonden in een lekker zonnetje uit volle borst te zingen toen Sinterklaas met zijn stoomboot Purmerend kwam binnenvaren. Eerst kwam de boot met muziekpieten, gevolgd door een enorme Pietenboot, met deze keer ook een paar roetveeg- en gekleurde pieten. Veel kinderen, maar ook volwassenen werden toch een beetje zenuwachtig toen de stoomfluit klonk en de boot de hoek om kwam varen. Sinterklaas en de hoofdpiet stonden voorop en zwaaiden vrolijk naar alle kinderen.

Na een rondvaart over de kom werd Sinterklaas begroet door de burgemeester, hulpburgemeesters en meneer René. Eenmaal voet aan wal wilden heel veel kinderen de Sint een handje schudden. Daarna ging Sinterklaas op zijn nieuwe paard Ozosnel, voorafgegaan door het pietenorkest, richting Koemarkt. Langs de route stonden ook weer duizenden kinderen die door hard roepen pepernoten probeerden te bemachtigen. Gelukkig had Sinterklaas een onuitputtelijke voorraad meegenomen. Het leek wel of heel Purmerend was komen kijken naar de intocht, want de mensen die achter de stoet aan richting Koemarkt liepen, moesten voetje voor voetje door het centrum

Naar de kinderen
Ook de Koemarkt stond helemaal vol en na een korte welkomstceremonie op het podium vond de Sint het welletjes en liet weten ‘Ik wil zo snel mogelijk naar de kindertjes.’ De conditie van Sinterklaas bleek weer prima in orde, want naast handjes geven, tilde hij moeiteloos vele kinderen op om op de foto te gaan. Ook de pieten gingen enthousiast op de foto met de soms toch wel wat angstige kinderen. Van vele kanten klonken complimenten over de kleding van de zwarte pieten: “Het lijkt wel of ze allemaal hun zondagse pietenpak hebben aangetrokken.”

Geweldig feest
Ook de organisatie van de intocht was weer prima geregeld door Stichting Purmerend Marktstad, mede dankzij de vele vrijwilligers die weer lang in touw zijn geweest. Sinterklaas zei het al eerder in het miniview op weidevenner.nl: ”Daarom kom ik ook zo graag naar Purmerend, alles is hier prima geregeld. Het was weer een geweldig feest voor duizenden mensen, groot en klein, maar ook voor mijzelf en de Pieten.”

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner