Gouden Purmerender voor Cultureel Centrum Onder de Linden

01/01/2024

Veel genodigden op 1 januari in de foyer van Theater De Purmaryn voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Purmerend en de uitreiking van de Gouden Waarderingsspeld. Een lange rij genodigden staat klaar om het gemeentebestuur gelukkig nieuwjaar te wensen en daarna aanwezige kennissen vrienden en collega’s het beste voor het nieuwe jaar te wensen. Er is op de eerste dag van het nieuwe jaar al veel te bespreken en live muziek zorgt voor een goede stemming.

Na de opening van het officiële gedeelte door Pop-Musicalkoor Purmerend spreekt burgemeester Ellen van Selm haar dank uit aan de brandweer, politie en ziekenhuis voor hun optreden tijdens oudejaarsnacht, waarbij ze zelf ter plaatse was. In een  inspirerende nieuwjaarstoespraak met als kern ‘Purmerenders die de handen uit de mouwen steken’ wordt een aantal activiteiten en mensen met naam genoemd. Ook de versterking van de verbinding van het platte land en de stad komt aan de orde. “Een appeltje uit de Beemster is toch het lekkerst.”  

Gouden Purmerender
De Gouden Waarderingsspeld gaat deze keer naar Cultureel Centrum Onder de Linden in Middenbeemster. Het centrum is gehuisvest aan het marktplein in een monumentaal pand bij de kruising Rijperweg en Middenweg in Middenbeemster, aanvankelijk gebouwd als school en later gebruikt als bibliotheek, gymzaal en brandweerkazerne.

Bruisende plek
Als de vrijwillige brandweer in 1988 vertrekt naar een nieuw onderkomen neemt een enthousiaste groep vrijwilligers het initiatief om het pand te gebruiken voor kunst en cultuur. Veel helpers steken de handen uit de mouwen en toveren de voormalige brandweerkazerne om tot een theaterzaal. “Cultureel Centrum Onder de Linden is het culturele centrum van Middenbeemster en het gemeentebestuur is trots op deze stichting, waar zeer actieve en gedreven vrijwilligers het cultureel centrum tot een bruisende plekt maken.”

Vrijwilligers
Het pand wordt beheerd en gerund door een aantal vrijwilligers en gebruikt voor cabaret- en kleinkunstvoorstellingen, concerten, jeugdtheater, cursussen, exposities, vergaderingen en andere bijeenkomsten. De laatste jaren wordt er samengewerkt met verschillende jongerenbands die op zaterdag avond optreden. 

Pop-Musicalkoor Purmerend

Toespraak burgemeester Ellen van Selm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *