Gouden waarderingsspeld voor Gilde Purmerend en Omstreken

01/01/2019

Burgemeester Don Bijl heeft op dinsdag 1 januari 2019, na zijn Nieuwjaarsredes, de Gouden Waarderingsspeld uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente in theater de Purmaryn. Vrijwilligersorganisatie Gilde Purmerend en Omstreken ontving dit jaar deze eervolle onderscheiding voor haar inspanningen voor de belangen van de stad Purmerend en haar inwoners. Gilde P&O is er voor iedereen: jong, oud, man of vrouw, allochtoon of autochtoon. Gilde geeft invulling aan de behoefte van mensen om zich te blijven ontwikkelen.

Activiteiten in Purmerend zijn o.a. Samenspraak, waarbij mensen begeleid worden die de taal beter willen leren spreken, Internetcafé, waarbij ouderen wegwijs worden gemaakt in gebruik van laptop etc.,Formulierenbrigade, waarbij hulp geboden wordt bij het invullen van officiële stukken, Stadswandelingen, door een tiental enthousiaste gidsen met veel kennis van de stad, Coach for you, waarbij scholieren begeleid worden. Gilde P&O is een zelfstandig onderdeel van Stichting Gilde Nederland waarbij vrijwilligers hun kennis, kunde en ervaring al 25 jaar onvermoeibaar overdragen aan anderen in de samenleving.
Het muzikale intermezzo werd verzorgd door het Waterland jeugdorkest, met drie solisten.

Het gemeentebestuur is trots op deze zeer betrokken vrijwilligersorganisatie die zich al 25 jaar onvermoeibaar inzet voor Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner