Gratis eten en drinken bij Kriti

08/05/2018

Op zondag 7 mei was het druk bij de Sluisbrug toen bewoners van de Hazepolder de Neckerstraat overstaken om bezit te nemen van Grieks restaurant Kriti. Het was een stralende dag, dus werd binnen de kortste keren het meubilair naar het terras gesjouwd. Zo’n honderd buurtbewoners waren afgekomen op de uitnodiging om te komen proeven van Griekse specialiteiten met daarbij lekkere drankjes zoals verschillende soorten sangria. Er was een luchtkasteel voor de kleintjes en de volwassenen vermaakten zich prima met de hapjes, drankjes en gezelligheid. “Heerlijk om zo weer eens gezellig met buren te kletsen,“ vertelde een vrolijke bewoonster, “en dan ook nog helemaal gratis, waar vind je zoiets?”

De burendag was georganiseerd door de eigenaren van Kriti, Erol Savur en ÖmerTuropoglu, Het restaurant is wegens een grote verbouwing van het pand aan de Kerkstraat tijdelijk uitgeweken naar de Drie Zwanen aan de Neckerstraat en de compagnons Erol en Ömer vonden het belangrijk om iets te doen voor de buren. Erol: “In onze cultuur eet je niet alleen. Je deelt met anderen en wat is fijner dan gelukkige buren?” Ook contact met mensen vind Erol belangrijk. “Ik heb goed contact met buren en andere ondernemers, ook in de binnenstad, en vertrouwen is het belangrijkst. Sommige mensen/klanten hebben zelfs een sleutel van de zaak zodat ze altijd naar binnen kunnen.

Kwis
De bewoners van de Hazepolder proefden de Griekse hapjes en drankjes en waren zeer tevreden. Er werd zelfs spontaan met de pet rondgegaan om het ook voor de bediening een mooie zondag te maken, want, vertelde een bezoeker, ‘in de uitnodiging stond wel dat we de portemonnee thuis konden laten, maar dit is geweldig’. De gasten kregen naast de hapjes een kwis voorgeschoteld en de familie Klein ging met de eerste prijs naar huis. Na een aantal andere prijzen ging de poedelprijs, een avond vrijwillig afwassen in het restaurant, naar John Holla en compagnie. John, de goedheid zelfe, schoof de prijs onbaatzuchtig meteen door naar andere vrijwilligsters. Erol bedankte alle gasten en liet weten volgend jaar weer een burendag te organiseren in het vernieuwde pand aan de Kerkstraat. Groot applaus van de gasten die daarna het meubilair weer keurig naar binnen sleepten.

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

1 comments

  1. Peter van Zelst schreef:

    Geweldig initatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner