Gratis sporten op vier sportvelden

23/04/2021

Foto:  Nel Persenaire van FC Purmerend, Pierre Biesterveld van VPV Purmersteijn, Willem van de Griendt van SV Beemster, Mario Hegger wethouder Sport Purmerend en Brian Melis verenigingsadviseur Spurd.

Een unieke sportieve samenwerking in de meivakantie: voetbalverenigingen VV DeWherevogels in de Purmer-Noord, FC Purmerend in Weidevenne, SV Beemster in Middenbeemster en VPV Purmersteijn in Overwhere stellen als pilot de sportvelden gratis beschikbaar om te sporten. Leden en niet-leden hebben de mogelijkheid alleen of met een kleine groep te gaan sporten. De openstelling is vanaf zaterdag 24 april tot en met zondag 9 mei 2021. Een groot deel van de jeugd heeft dan meivakantie.

Het is volgens Spurd, de gemeenten Purmerend en Beemster en de voetbalclubs juist nu belangrijk de buitensportaccommodaties open te stellen. In verband met de coronamaatregelen zijn veel activiteiten niet toegestaan, terwijl jeugd en volwassenen tot 27 jaar mogen sporten. Met de openstelling is het voor Purmerenders en Beemsterlingen mogelijk om gedurende de meivakantie dagelijks een groot deel ervan gratis te sporten op de vier sportvelden.

Zelf verantwoordelijk
Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen. Zo mag je als je 27 jaar of ouder bent, sporten in een groep van maximaal vier personen met 1,5 meter afstand van elkaar. Publiek is niet toegestaan en de sporters moeten direct na het sporten de accommodatie verlaten. Kleedkamers en kantine zijn gesloten, douchen is niet mogelijk.

Openingstijden
De sportvelden van FC Purmerend, VPVPurmersteijn en SV Beemster zijn alle dagen (ook zaterdag en zondag) gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 21.00 uur. Dinsdag 4 mei is de openstelling vanwege Dodenherdenking tot 19.30 uur. De sportvelden van vv De Wherevogels zijn maandag tot en met vrijdag gratis toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur. Spurd en de voetbalclubs roepen de sporters op netjes met alle materialen om te gaan en geen afval achter te laten.

Voorrang
Tijdens de openstelling zijn er ook verenigings- en andere georganiseerde activiteiten zoals trainingen en onderlinge wedstrijden en is er PurVak. Deze sportactiviteiten hebben voorrang, andere sporters gaan dan op verzoek elders op het sportcomplex sportief aan de slag. Spurd, de gemeenten en de voetbalclubs kijken na de pilot in de meivakantie of gratis openstelling van sportvelden vaker mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner