Groep 8 (Bizons) van De Nieuwe Wereld opnieuw in actie voor de voedselbank

13/06/2015

 

foto bij persbericht-..opnieuw in actie voor de voedselbankHet project ‘Roefelen en de voedselbank’ in januari, met  groep 7 en 8 van obs De Nieuwe Wereld, georganiseerd en uitgevoerd door jeugdwerk Clup Welzijn  heeft geleid tot een prachtig slotstuk.

Tijdens het project dat samenviel met het thema Handel, hebben de kinderen onder andere schilderijen gemaakt en verkocht. Met een deel van deze opbrengst is een groepje kinderen afgelopen week in onderhandeling gegaan met de supermarkten op het Damplein. Van dit geld wilden zij zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor de voedselbank. Ze hebben aan Maurits Miete en Wim Niesing van de voedselbank gevraagd wat ze precies nodig hadden. De voedselbank wilde heel graag hartig broodbeleg. Er is dus ingezet op leverworsten en gekookte worsten en dat is gelukt!.

De ene helft van de klas ging naar  Vomar en de andere naar  Deen.  Daar gaven we folders en boodschappenlijstjes aan de mensen, zodat  zij wisten waarvoor we actie voerden en welke producten de voedselbank nodig had.

Iedere leerling had verschillende taken. Op het plein stonden kinderen om  de mensen te  informeren over onze actie en bij de ingang stonden we om boodschappenlijstjes  uit te delen van de  producten die de voedselbank goed kon gebruiken. Bij de kassa’s werden alle boodschappen bedoelt voor de voedselbank  netjes aangenomen en natuurlijk hebben we de mensen bedankt voor hun donatie aan de voedselbank.

Terug in de klas kregen we een leeg schilders paneel die we hebben beschilderd en  verkocht. Ook deze opbrengst hebben we  gebruikt om nieuwe panelen te kopen. Op deze manier verdienden we meer dan 200 euro voor de voedselbank! Dit geld hebben we gebruikt om te onderhandelen met de Deen om meer producten voor de voedselbank te krijgen. Toen we worsten bij de Deen kochten kregen we er 40 extra, in totaal 320 worsten. Onze actie was dus een groot succes. Aldus groep 7/8 obs De Nieuwe Wereld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner