Groep 8 Koempoelan bezoekt Jongerencentrum Columbuzz

25/05/2015

persbericht foto kompoelanIedere tiener is welkom in tiener- en jongerencentrum Columbuzz, (onderdeel van Clup Welzijn) aan de Australiëlaan. Tieners kunnen daar iedere woensdag, donderdag en vrijdag terecht om te poolen, tafelvoetballen, internetten, gamen, etc. Niet elke tiener loopt zomaar naar binnen. Daarom is er speciaal voor de groepen zeven en acht van alle basisscholen uit Weidevenne een mogelijkheid om eens tijdens schooltijd langs te komen.

Deze keer was groep acht van de Koempoelan aan de beurt. De groep werd eerst in tweeën verdeeld. De ene helft deed buiten mee aan een zogeheten Bootcamptraining: een sportmethodiek afkomstig uit het Amerikaanse leger waarbij conditie, kracht en teamwork centraal staan.

Complimentje
De andere helft deed binnen mee aan een Leefstijlprogramma: een leerzaam programma dat kinderen spelenderwijs helpt om hun sociaal-emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Deze werd aan het einde afgesloten met een complimentenbordje, een dankbare activiteit waarbij iedere deelnemer een complimentje weggeeft en ontvangt.

Na ongeveer drie kwartier werd er van onderdeel gewisseld. Zo kwam iedere deelnemer in contact met de verschillende facetten die het jongerencentrum te bieden heeft.

Voor meer info: d.karsten@clup.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner