Handje contantje voor vuurwerkafval

02/01/2018

Niet alleen op het spoor, ook voor het NS station Weidevenne liep het als een trein. De gemeentemannen waren nog maar net begonnen met de vuurwerkinzameling en binnen de kortste keren was de klaarstaande container al te klein. Uit nood werd naast de volle bak gestapeld tot een groter exemplaar werd gebracht. De restanten werden aangevoerd per fiets, lopend, met de auto en op de skelter. Het aangevoerde afval bestond voor het grootste deel uit grote (zware) dozen van waaruit het vuurwerk werd afgestoken.

Er werd ‘handje contantje’ afgerekend en vijfentwintig cent per kilo leverde aardige zakcentjes op. Sam kwam het resultaat van zijn noeste arbeid per skelter brengen en nam na het wegen glunderend zijn beloning in ontvangst. Sam: “Ik ben ’s morgens vroeg begonnen met verzamelen, maar ook mijn vader en broertjes hebben meegeholpen.” De buit van Sander bleek na wegen twaalf kilo en de ontvangen drie euro was volgens moeder “mooi voor in de spaarpot.”

Geen record
Er waren ook weer hoge uitschieters, maar het record werd niet gebroken. Dezelfde super vuurwerk verzamelaar die vorig jaar maar liefst achthonderd kilo inleverde, kwam dit jaar op 327 kilo. Evengoed een prima score.

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner