Wethouder Rotgans richt pijlen op Internationale Shootout

29/08/2019

Op zondag 8 september 2019 wordt op de banen van HSV Waterlandschutters aan de Westerweg de laatste van zes handboog wedstrijden gehouden in de internationale competitie handboogschieten voor mannen en vrouwen op recurveboog en compoundboog. Tijdens deze internationale Lowlands Shootout 2019 gaan zestien mannen en vrouwen, die zich hebben geplaatst in de voorronden in Nederland en België, proberen een medaille te bemachtigen. De finale van vier disciplines wordt gespeeld in het eerste weekend van de Nazomerfeesten in Purmerend.

Op 23 augustus werd een presentatie gegeven over de internationale wedstrijddag, waarbij namens de gemeente wethouder Harry Rotgans aanwezig was. Voor de Nederlandse Handboog Bond deed directeur Arnoud Strijbis het woord. Verder waren aanwezig Waterlandschutters voorzitter Frans van den Bosch en namens sportorganisatie Spurd plaatsvervangend directeur Ineke Verwer.

Robin Hood
Na uitleg over het gebeuren tijdens de komende wedstrijddag gaven Sarina Laan (recurveschutter) en Sil Pater (compoundschutter) op de buitenbaan een demonstratie, waarna ook de wethouder een poging mocht wagen. Tot ieders verrassing schoot ‘Robin Hood’ Rotgans alle drie de pijlen feilloos in het blazoen.

Gelijkwaardigheid
De vereniging werd op drie december 1976 opgericht en in 1986 sloeg toenmalig wethouder R. Verboom de eerste paal voor het clubhuis en inmiddels voldoen de banen aan de Olympische normen. De vereniging telt ongeveer 150 leden. Mindervalide sporters zijn ook welkom, want de handboogsport is namelijk een vorm van sport waar zij op basis van gelijkwaardigheid aan kunnen deelnemen.

De baan van Waterlandschutters is gelegen aan de Westerweg 56b 1445 AD in Purmerend. Voor meer informatie over de Lowlands Shootoud en/of Waterlandschutters: www.waterlandschutters.nlof telefoon 0299-645677.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner