Heel VenneStaete bakt tijdens tweedaagse Burendag op Wales

30/09/2022

Twee en een half jaar na de oplevering was het dan eindelijk toch mogelijk dat alle buren uit de straat elkaar ontmoetten. Vanwege de coronaperikelen kon er lange tijd geen kennismakingsfeest worden gehouden, maar nu maakten de bewoners van VenneStaete er zelfs een tweedaagse Burendag van. Op het parkeerterrein werden vlaggetjes opgehangen en een aantal statafels maakten het geheel tot een mini-feestterrein, waar een groot aantal bewoners op zondagmiddag het lang uitgesteld feestje kwamen vieren.

De eerste dag stond in het teken van vergroening van de straat Wales en het schoonmaken van de omgeving. Er werd geschoffeld, bloembakken geplaatst en  papier- en plastic afval opgeruimd langs de Kanaaldijk, op Wales en de Melkweg. De tweede dag was ingeruimd voor een gezellig samenzijn. Begonnen werd met een ‘Heel VenneStaete Bakt’ wedstrijd. Een aantal buren had daarvoor schalen vol heerlijke hartig- en zoetigheden gebakken. De bewoners zelf traden op als de juryleden bij het bepalen van wie de mooiste en lekkerste taart, cake of hapjes had gebakken. De schaal die het eerste leeg was, werd ook de uiteindelijke winnaar.

Lastige vragen
Daarna werd de kennis van de wijk getest met een leuke pub quiz met allerlei vragen over Weidevenne. Bij de vraag uit hoeveel buurten Weidevenne bestaat, werd Kop West/Hazepolder hier en daar over het hoofd gezien en ook de vraag over het aantal bruggen dat Weidevenne ontsluit bleek knap lastig. Uiteindelijk kwam er een winnares uit de bus die de eervolle vermelding kreeg ‘De Slimste Mens van VenneStaete’.

 

 

 

 

 

 

 


Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner