Henk en Alie 60 jaar getrouwd

03/07/2023

Op 28 juni 1963 stappen Henk Hendriksen en Alie de Boer in het huwelijksbootje en vieren in 2023 hun diamanten huwelijksfeest. Reden voor wethouder Mario Hegger om het paar te feliciteren.  Alie verblijft momenteel in een verzorgingshuis en voor de fotografen, die gewoonlijk bij een bezoek aanwezig zijn, is het even een soort puzzeltocht om het bruidspaar en familie te vinden. Uiteindelijk weten ze de feestgangers te lokaliseren, net op tijd voordat de wethouder binnen stapt.

Na het overhandigen van een mooi boeket staat in de recreatiezaal het gebak al op tafel en wordt koffie, thee of fris geserveerd. Alie vat de koe meteen bij de horens en voordat de wethouder goed en wel kan beginnen, vraagt ze hem het spreekwoordelijke hemd van het lijf en vertelt de wethouder onverwachts min of meer zijn levensgeschiedenis aan Alie.

Postzegels
Alie, geboren en getogen op het Oudelandsdijkje, een bekend stukje Purmerend, vertelt dat ze als klein meisje postzegels verzamelt. Als blijkt dat de wethouder dezelfde hobby heeft, vraagt Alie welke zegels en hoeveel boeken hij dan wel niet heeft. Dan moet de wethouder het antwoord schuldig blijven en zegt Alie triomfantelijk met de armen over elkaar ‘ik had er 61’, en ja, daar heeft hij dan even niet van terug.

Verkering
Hoe het allemaal begint weten de jubilarissen nog goed. Henk: “Na een avondje toneel bij Zeilemaker aan de Purmerbuurt is er zoals gewoonlijk dansen. Onder leiding van een ceremoniemeester doen we een soort polonaise en moeten de mannen na drie stappen een stap opzij doen, en zo staan we ineens tegenover elkaar en na vier jaar verkering besluiten we te trouwen.”

Wat Lekkers
Henk werkt bij het landbouwmechanisatiebedrijf van Kroon (onder andere Just Kroon, bekend van het oorlogsmuseumpje aan de Breedstraat) en 28 jaar bij het waterleidingbedrijf. Hij gaat op zijn 60e met de VUT om voor Alie te zorgen. Regelmatig gaat hij nu bij Alie op bezoek en neemt altijd wat lekkers mee. Ze kijkt daar naar uit, want over het eten in het verzorgingshuis heeft ze een geheel eigen mening. Meedoen aan activiteiten ziet Alie niet zitten, maar de verzorging is prima. Henk is graag in zijn groentetuin bezig en regelmatig met zijn zoons te vinden bij de voetbalvereniging.   

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

1 comments

  1. jochem van der berg schreef:

    ha Henk en Alie
    van harte gefeliciteerd.
    gr. Jochem en Agnes van der Berg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *