Henk Grader, een jonge geest bij Ouderenpartij AOV Purmerend

18/03/2019

Henk Grader werkte van 1986 t/m 2002 als raadslid bij de PvdA in Purmerend en Stadsregio Amsterdam. Toen hij naast een drukke baan de kans kreeg om een eigen huis te bouwen in Weidevenne vond hij het tijd om te stoppen met de politiek, want zijn motto is ‘als ik iets doe wil ik het altijd goed doen en anders niet’. Twee jaar geleden volgde hij de discussies over het Beusebos, en toen begon het toch weer te kriebelen.

Henk:” Ik heb Piet Beuse persoonlijk gekend, hij was mijn geestelijke vader en mentor toen ik bij de PvdA zat. Ik ken alle ins en outs van het Beusebos en heb vanuit mijn historie hier ook een eigen mening over.” Henk ging op internet kijken wat er door de verschillende partijen en actiegroepen geschreven werd en de Algemene Ouderenpartij AOV Purmerend viel op, mede omdat daar ook Peter Willig bij zat die hij nog kende van de schooltijd van hun dochters. “Ik belde hem, werd uitgenodigd om langs te komen, en ben eigenlijk nooit meer weggegaan.”

Jonge geest
Henk vind de AOV een leuke partij, waar ruimte is voor discussie. “Het zijn niet allemaal haantjes die hun zegje/mening willen doordrammen. Voor mij was het een warm nest, waar ik me nog steeds thuis voel.”  Henk heeft zijn eigen mening, en steekt die niet onder (raads)stoelen of banken en loopt ook niet in 3-delig pak rond. “What you see is what you get’, en met die mentaliteit en houding kan hij goed uit de voeten bij de AOV. Henk: “Als 67-jarige ben ik een van de jongere van de partij, maar leeftijd zit tussen je oren, het is alleen maar een getal. Ik vind dat ook in een relatieve oudere geit een jonge geest kan zitten. Ik blijf toch een politiek dier en hoop met deze lokale partij mijn steentje bij te dragen aan mijn Purmerend.”

29 november 2018. Beëdiging Henk Grader als raadslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *