Herplaatsing medewerkers Superrr Weidevenne

20/02/2020

Wethouder Harry Rotgans

Wethouder Harry Rotgans heeft in een brief de gemeenteraad geïnformeerd over de sluiting van de Superrr in Weidevenne, herplaatsing van werknemers en te verwachten nieuwe activiteiten in het pand. De Superrr werd eerst door Leviaan en sinds 2018 door Support & Co gerund.  De winkel biedt een belangrijke vorm van dagbesteding in Purmerend, niet alleen voor de mensen die daar werken, maar ook voor de bewoners van Heel Europa en omstreken. Alliade, het moederbedrijf van Support & Co, heeft besloten om de zaak te sluiten. Na vier jaar nadat wethouder Roald Helm op 11 februari 2016 de nieuwe winkel opende, gaat de deur op slot.

In de brief schrijft de wethouder ‘Afgelopen periode hebben we nauw contact gehad met Leviaan, het belang van deze dagbesteding op de agenda geplaatst en ook aangeboden om mee te denken over mogelijke oplossingen. Helaas is het Leviaan niet gelukt om een andere supermarkt bereid te vinden om deze vorm van dagbesteding over te nemen. Voor alle deelnemers van Leviaan wordt een nieuwe plek gezocht voor dagbesteding. Voor een aantal is dat reeds gelukt. Daarnaast worden door Leviaan plannen ontwikkeld om in de vrijkomende ruimte nieuwe dagbestedingsactiviteiten te ontwikkelen. Voorlopig wordt gedacht aan de thema’s ontmoeten, media & fotografie, productiewerk en creatieve activiteiten als muziek’.

Boodschappenservice
De wethouder geeft ook aan dat Leviaan contact heeft gezocht met de Prinsenstichting en andere zorginstellingen om te kijken of het mogelijk is dat mensen die via Leviaan dagbesteding zouden krijgen, ook werkzaamheden kunnen doen in het Grand Café. Dit lijkt mogelijk, mits de mensen bij elkaar passen (qua problematiek en karakter) en er voldoende klanten zijn, maar daar wordt nog verder over gesproken. Daarnaast wordt met supermarkten overlegd om te kijken of het mogelijk is om een soort van boodschappenservice te organiseren. Mensen geven dan hun lijstje af, de boodschappen worden gehaald en klanten kunnen dit vervolgens weer ophalen in de ontmoetingsruimte. Onder andere met PostNL wordt onderzocht of het een afhaalpunt kan worden voor postpakketten. Naar verwachting gaat de Superrr op 11 april daadwerkelijk sluiten en zal uiterlijk half mei de nieuwe Participatie Weidevenne starten.

Wat is Superrr?
De drie r’en in Superrr staan voor Retail, Re-integratie en Relatie met de buurt. Met deze supermarkten worden kansen geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is participatie en re-integratie, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de maatschappij, midden in de maatschappij. De werknemers doorlopen op maat gesneden leer-werktrajecten bij Superrr of kunnen er terecht voor een zinvolle dagbesteding in een normale werkomgeving.

Opening Superr 10 februari 2016

3 comments

 1. bob mulder schreef:

  waarom niet een eventueel afhaalpunt van post.nl
  dhl is ook een mogelijkheid

 2. Piet Jonker schreef:

  Dat staat ook in het artikel

 3. Rob van Amsterdam schreef:

  Heel jammer dat de stekker eruit gaat, juist nu dat er om de super heel veel meer mensen komen te wonen in de appartementen. Juist voor mensen die in een appartement gaan wonen de ideaalste oplossing een super om de hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *