Het Purmerends Museum is weer open

02/06/2020

Op zondag 1 juni om 10.00 uur zijn ondernemers in de binnenstad druk bezig met het inrichten en schoonmaken van de terrassen, maar voor directeur Moncef Beekhof is het heuglijke moment al aangebroken om de deuren van ‘zijn’ Purmerends Museum te openen. Wethouder Eveline Tijmstra en Zita Pels, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Financiën, Circulaire economie, Zeehavens, Sport en Cultuur en erfgoed, onthullen onder muzikale begeleiding van het carillon, een groot spandoek aan de gevel van het museum met de mededeling dat het museum weer open is.

Na een sluiting van ruim twee maanden kan het publiek weer genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft. Vanaf nu is ook eindelijk de tentoonstelling De vergeten oorlog. Indische verhalen te bezoeken. Vanaf 3 juli is het griezelen met de tentoonstelling Draken, spinnen en andere monsters, een tentoonstelling voor jong en oud.

Mogelijkheden

Zita Pels

Eveline Tijmstra: “Na de opening ga ik samen Zita Pels en de vertegenwoordigers van de culturele instellingen in Purmerend bespreken hoe we de uitdaging aangaan om moeilijkheden het hoofd te bieden en te kijken naar de kansen die er wel zijn.  Bijvoorbeeld ‘#Thuis Met Wherelant’ of de Facebookaktie van het Purmerends Museum, waar dagelijks bijzondere stukken uit de collectie online worden getoond en toegelicht. Ik heb in de afgelopen periode gemerkt dat er heel veel creativiteit en passie aanwezig is, dus heb ik er alle vertrouwen in.”

Aanmelden
Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via info@purmerendsmuseum.nl of telefonisch op werkdagen via 0299-472718. Men kan dan kiezen uit de volgende blokken: ochtend (10.00-13.00 uur) of middag (13.00-16.00 uur). In het weekend is het museum geopend van 12.00-16.00 uur. Aangeven dat men die dag komt is dan voldoende. Aan de hand van een looproute kunnen bezoekers veilig genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *