Historische fietsroute langs Melkweg

20/05/2011

Purmerend houdt geschiedenis levend.

Wethouder Hans Krieger heeft op vrijdag 20 mei een van de drie panelen aan de fietsroute langs de Melkweg onthuld. Op de panelen staat culturele en historische informatie over de Melkweg: de oude handelsroute tussen Purmerend en Amsterdam.

Drie panelen

Er zijn drie panelen geplaatst langs de Melkweg. Het eerste bord staat in het groengebied Purmerland, bij pannenkoekenrestaurant De Boffert en gaat over het landschap. Het tweede bord staat bij treinstation Weidevenne en gaat over de ontwikkeling van de stad Purmerend en het ontwerp voor Weidevenne. De historische route heeft een rol gespeeld bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan voor de wijk. Het derde bord staat op een tijdelijke plek nabij het Noordhollands kanaal en gaat over het transport van vroeger.

Archeologische opgravingen

In de periode 1970-1994 heeft de gemeente in samenwerking met de Archeologische Werkgroep Purmerend uitgebreid onderzoek laten verrichten in de Weidevenne. Er zijn toen zes plaatsen ontdekt met archeologische waarde. Deze plaatsen zijn vrij gebleven van bebouwing en zorgvuldig in de groenstructuur opgenomen. Op de nieuwe borden zijn als verwijzing afbeeldingen opgenomen van de opgravingen: een oude kooppot, een deel van een kruik en een wijnfles.

Bron: gemeente Purmerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *