Homeykids

16/12/2014

Ik ben Natasja, ben 15 jaar getrouwd en samen hebben wij 2 prachtige kinderen, een zoon van 7 jaar en een dochter van 11 jaar! Wij zijn een warm gezin waar liefde, aandacht, normen, waarden, duidelijkheid en respect belangrijk zijn. Ik ben erg sociaal en zorgzaam ingesteld en altijd wel een bezig typetje, een echte levensgenieter zeg maar!

Na 20 jaar met passie te werken als leidster en 1e verantwoordelijke op een kinderdagverblijf, heb ik de stap gemaakt om in 2015 professioneel gastouder te worden!

Met mijn jarenlange werkervaring heb ik een goede basis gelegd om kinderen met alle liefde en pedagogisch inzicht te kunnen opvangen. Mijn passie voor kinderen zat er al van vroegst af aan in, daardoor waren de keuzes voor voortgezet onderwijs en opleidingen makkelijk geweest. Tijdens mijn opleiding aan de LKC rolde ik al gauw op een kinderdagverblijf waar mijn passie voor kinderen van 0-4 jaar alleen maar sterker werd. Het is geweldig om met kinderen in deze leeftijd te werken en het is prachtig om deze ontwikkeling van dichtbij mee te mogen maken en hier een rol in te spelen in de vorm van vertrouwen, observeren en stimuleren en dus het prikkelen van haar of zijn kunnen en op deze manier een kindje een heerlijke tijd geven als de ouders even niet aanwezig kunnen zijn. Ik heb alle nodige diploma’s en alle verplichte jaarlijkse herhalingscertificaten behaald. Daarnaast heb ik vele cursussen op het gebied van kinderen gedaan en succesvol behaald.

Als gastouder kun je op zoveel verschillende manieren werken. Ikzelf heb voor de professionele manier gekozen.

Dat houd in dat ik de kwaliteiten van bijv. een kinderdagverblijf wil bieden maar dan kleinschalig en knus.

Ik wil professionele en kwalitatieve kinderopvang bieden voor kinderen van 0-4 jaar in een veilige, kleinschalige, warme en huislijke sfeer waarin persoonlijke aandacht voor ieder kind optimaal gewaarborgd wordt.

Ik denk dat een kindje, en dan vooral de jonge doelgroep van 0-4 jaar, zich beter en rustiger kan ontplooien in een vertrouwde omgeving met een vertrouwd gezicht die hem/haar altijd opvangt.

Doordat een gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvangt dan een leidster in het kinderdagverblijf heeft zij meer aandacht en vooral meer tijd voor een kind. Zo kan een gastouder snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de unieke talenten van een kind. Een gastouder heeft oog voor een kind als individu en stimuleert zijn eigen inbreng.

Op deze manier ontwikkelt een kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Het is minder massaal als een kinderdagverblijf en juist dat trekt mij het meest aan het ‘gastouder’ zijn.

Ik ben te bereiken

via de website : www.homeykids.nl

per mail: info@homeykids.nl

per telefoon: 06-14856485

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *