Hoorns Byzantijns Koor Indrik zingt in Nicolaaskerk

05/11/2012

Op zondag 18 november zal het Hoorns Byzantijns Koor Indrik zijn medewerking verlenen aan de Eucharistieviering in de Nicolaaskerk. De viering begint om 10:00 uur, kapelaan Julius Elferink is de voorganger. Het koor Indrik staat onder leiding van dirigent Serge Latychev. In mei van dit jaar was Serge Latychev ook al in de Nicolaaskerk aanwezig, toen met het Noord Hollands Byzantijns Mannenkoor.

Het Byzantijns Koor Indrik werd eind 2004 opgericht en is een gemengd koor dat zich toelegt op de vertolking van de gezangen van de Byzantijnse ritus volgens de Russische traditie. Indrik is een niet kerkgebonden koor dat heeft gekozen voor een zo authentiek mogelijke vertolking van deze gezangen. Volgens de traditie wordt uitsluitend a capella gezongen omdat, zo wordt verondersteld, alleen de menselijke stem in staat is om God te prijzen.

Regelmatig worden er door het koor concerten verzorgd, ook heeft Indrik verschillende keren samen opgetreden met belangrijke Oost Europese koren. Het koor heeft al een groot repertoire opgebouwd met naast de gezangen van Russische oorsprong ook liederen uit Oekraïne, Georgië en Griekenland. Bovendien heeft het een aantal Russische volksliederen op het repertoire staan.

De Nicolaaskerk is te vinden aan de Kaasmarkt 15, met de nieuwe Melkwegbrug nu wel heel dichtbij!

Voor meer informatie: www.indrik.nl en www.rkparochiepurmerend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *