Hulpmiddellen zwerfafval rapen, online reserveren

20/07/2015

zwerfies rapen_3388In Purmerend dragen veel bewoners – samen met de gemeente – een steentje bij om de stad schoon te houden. Vanaf nu kunnen bewoners voor het rapen van zwerfafval nog eenvoudiger een grijper, beugel of hesje aanvragen via www.purmerend.nl/schoon.

Steeds vaker krijgt de gemeente verzoeken van bewoners die behoefte hebben aan hulpmiddelen om hun buurt schoon te houden. Ook in groepen gaan Purmerenders steeds vaker de straat op, om gezamenlijk zwerfafval te rapen. De gemeente is ontzettend blij met al deze spontane initiatieven en ondersteunde deze al langere tijd door materialen te verstrekken. De gemeente maakt het bewoners nu nog makkelijker door de mogelijkheid om online spullen te reserveren.

Via www.purmerend.nl/schoon kunnen inwoners heel gemakkelijk hulpmiddelen, zoals een grijper, beugel en/of hesje aanvragen. Voor georganiseerde schoonmaakacties kunnen meerdere hulpmiddelen in één keer worden aangevraagd. Op het formulier geef je aan wat je nodig hebt en wanneer je het komt ophalen. Vervolgens liggen de spullen klaar bij de centrale balie op het stadhuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *