Ilse Molenaar, nieuwe wijkagent Weidevenne

24/04/2019

Naast Peter Bouwer en Bas Bakker heeft Weidevenne sinds januari 2019 een nieuwe wijkagent erbij: Ilse Molenaar. Zij werkte voorheen bij de politie in Heerhugowaard, maar na acht jaar vond ze het tijd voor iets anders. Een eigen wijk sprak haar aan, omdat je dan meer contact hebt met de bewoners. Om de wijk en de bewoners beter te leren kennen, de sfeer te proeven en regelmatig een praatje te maken met bewoners en ondernemers doorkruist ze Weidevenne regelmatig op de fiets.

Naast haar baan als wijkagent volgt Ilse de HBO studie Sociale Pedagogisch hulpverlener en als onderwerp voor haar scriptie heeft ze voor het project Ogen en Oren gekozen.
Ilse: “Ik vind de sociale samenhang in Weidevenne belangrijk, en ik wil kijken of ik dit kan versterken door bewoners te stimuleren om bijvoorbeeld mee te doen met het Ogen en Oren project. Het is een prima aanvulling op de veiligheid en saamhorigheid in de wijk. Een inbraak in je huis of auto heeft een grote impact en daarom is het belangrijk dat we met z’n allen regelmatig door de buurt lopen. Hoe meer bewoners hier aan meedoen, des te beter.” Opgeven kan via de website ogenenoren.com.

Gehoord en gesteund
De samenwerking met wijkagenten Peter en Bas is erg goed. Zij hebben veel kennis en ervaring in de wijk en Ilse heeft feeling met de sociale media zoals Instagram (pol_weidevenne). Ilse: “Wat dat betreft vullen we elkaar mooi aan. Het is belangrijk dat bewoners zich gehoord en gesteund voelen, samen maken we, als het nodig is, een plan van aanpak, eventueel in samenwerking met wijkmanager Michael Lanting. Een melding via het contactformuliernaar de wijkagenten resulteert altijd in een bezoekje, mail of een telefoontje terug.”

Ilse Molenaar; een nieuw gezicht in een nog steeds groeiende wijk, voor Weidevenne een welkome aanvulling.

2 comments

 1. L. Mahadew schreef:

  Beste wijkagent,

  Ik wil melden, dat mensen enkele straatstenen weggehaald hebben van de looppad tussen Mesa Verde 9 en 8 bij de brug. Kunt u de gemeente verzoeken om dit te herstellen ? Anders kunnen fietsers etc verongelukken.

  Met vriendelijke groet,

  Dhr Mahadew

  1. Conny Dijkstra schreef:

   Hiervoor moet u contact opnemen met de gemeente. Dit kan via deze link https://www.purmerend.nl/bewonersmelding of bellen met 0299 452 452.
   De redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner