Ilse Molenaar vertrekt na twee jaar Weidevenne

08/05/2021

Klik op de foto om de miniview te bekijken

Wijkagent Ilse Molenaar is sinds januari 2019 wijkagent in Weidevenne. Werken in een leuke wijk en goed contact met bewoners bevalt haar prima, maar als ze een kans krijgt op een andere leuke baan bij de gemeente Edam/Volendam kan ze die natuurlijk niet laten lopen. Nog een week rondfietsen in Weidevenne en dan gaat ze vol goede moed en enthousiast naar haar nieuwe baan, aan de boorden van het IJsselmeer. Redactielid Piet Jonker sprak met haar in de (winderige) binnentuin van Heel Europa.

Ilse:” Weidevenne is een grote wijk waar veel gebeurt. Ik zal het contact met de bewoners, instellingen en partners zeker gaan missen. De samenwerking met wijkagent Bas Bakker en Peter Bouwer was prima. Zij hebben kennis en ervaring in de wijk, ik ben een netwerker en kan door mijn energie een langdurige aanpak voor problematiek bewerkstelligen. Hierin vullen wij elkaar mooi aan.“

Hard varen
Zoals bekend wordt er regelmatig te hard gevaren in de wijk, hier wordt veel over geklaagd. Er zijn plannen om te kijken hoe dit verbeterd kan worden, maar deze zomer gaat dat nog niet lukken. Vorige zomer maakt Ilse een boottocht door de wijk als politie te water. “Een ervaring om nooit te vergeten. Erg leuk om te doen en weer eens wat anders dan op de fiets door de wijk.”

Contact
Ilse: ”Het is belangrijk dat bewoners zich gehoord en gesteund voelen, samen maken we, als het nodig is, een plan van aanpak, eventueel in samenwerking met wijkmanager Michael Lanting. Een melding via het contactformulier naar de wijkagenten resulteert altijd in een bezoekje, mail of een telefoontje terug.”

De inzet, kennis en enthousiasme van Ilse zal gemist worden in de wijk en wie haar gaat opvolgen is nog niet bekend. De redactie van de weidevenner.nl wenst haar veel succes met haar verdere loopbaan en wie weet, denkt ze zo af en toe nog even terug aan Weidevenne. 

Het hele miniview kunt u HIER bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *