In de boot naar Bali

22/09/2019

De eeuwenlange gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Nederlands Oost- en West-Onze Indische buurten onderzoekt de geschiedenissen van de ruim 90 Indische buurten die sinds 1869 in Nederland zijn ontstaan: van Enschede tot Vlissingen, van Amsterdam tot Urk, en van Groningen tot Maastricht.

Initiatiefnemer Dick Rozing heeft samen met zijn Projectteam alle straatnamen in kaart gebracht op de website Indische buurten.nl. Daarnaast is er ook het boek Indische Buurten, straatnamen en bewoners in de maak. In circa 450 pagina’s komt de geschiedenis tot leven door historische feiten, boeiende anekdotes en persoonlijke bewonersverhalen aangevuld met historische foto’s.

In het laatste deel van de drieluik Indische buurten in Weidevenne vertelt Dick Rozing in de deze keer over Bali, zijn historie en bewoners. Heeft u foto’s of knipsels van de bouw van deze buurt of kent u nog bewoners van het eerste uur, laat het Dick weten. U kunt de foto’s mailen naar info@dickrozing.nl. Ook informatie over het ontstaan van de straatnamen van Indische eilanden en als enige gemeente in Nederland de naam Gordel van Smaragd, is van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op https://www.indischebuurten.nl/buurten/50-purmerend. Uiteraard kunt u uw foto’s/verhalen ook mailen naar  redactieweidevenner@gmail.com, wij zorgen dan dat Dick de foto’s krijgt en misschien worden ze opgenomen in het boek.

Indien u de vorige twee miniviews wilt bekijken, klik dan op de onderstaande foto’s.

Miniview deel 1

Miniview deel 2

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner