In december gratis met bus op twee nieuwe ringlijnen   

19/11/2023

Vanaf 10 december gaat er een nieuwe dienstregeling in voor het busvervoer. Dit betekent dat er in Purmerend onder andere twee nieuwe ringlijnen gaan rijden. De buslijnen 101 en 102 verbinden de wijken met het centrum. Om dit te vieren heeft gemeente Purmerend het mogelijk gemaakt dat iedereen van 10 december tot en met 1 januari gratis gebruik mag maken van deze twee nieuwe ringlijnen tussen de wijken en het centrum.

Door de nieuwe dienstregeling stappen passagiers gemakkelijk op bus 101 of 102 die voor een rit naar het centrum of een andere wijk. Andere belangrijke wijzigingen in het centrum zijn dat buslijn 110 ook ’s avonds door gaat rijden van Edam naar Volendam en buslijn 121 wordt vervangen door 67. Buslijn 113 wordt vervangen door buslijn 100. Lijn 103 is straks een doorgaande lijn, een fusie van de bestaande lijn 103 en lijn 125.

Nieuwe dienstregeling
De nieuwe dienstregeling van de bussen in Purmerend heeft ook invloed op de verbinding met Amsterdam. De belangrijkste wijzigingen zijn: De R-net lijnen, te herkennen aan de rode bussen, krijgen een nieuwe opzet. Op deze ijnen rijden minstens iedere tien minuten bussen om snel, gemakkelijk en betrouwbaar te kunnen reizen. Er rijden 2 keer zo vaak bussen op de drukste lijnen, waardoor er meer reismogelijkheden komen tussen Purmerend en Amsterdam.

Buslijn 301 wordt 100. Deze blijft in de spits acht keer per uur rijden, buiten de spits twee keer per uur. De buslijn 305 rijdt tijdelijk alleen naar Amsterdam-Noord in verband met werkzaamheden, maar rijdt straks iedere 10 minuten. Buslijn 306 rijdt voortaan tot Amsterdam-Noord in plaats van Amsterdam Centraal (overstappen op metrolijn 52). Deze buslijn gaat dubbel zo vaak rijden.

Er komt een nieuwe R-net lijn 370 naar Amsterdam-Zuidoost. Deze vervangt de huidige Bizzliners 375 en 376. De nieuwe buslijn 370 rijdt ook ’s avonds en in het weekend twee keer per uur. De nachtbussen gaan ook doordeweeks één keer per uur rijden. In het weekend blijven ze twee keer per uur rijden. De N01 en N02 worden vervangen door de N06 en N07. Ook zijn er kleine veranderingen in de routes van de nachtlijnen.

Meer informatie over de nieuwe dienstregeling en de belangrijkste wijzigingen zijn te vinden op MeerPlus.nl.

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

1 comments

  1. ingrid banen schreef:

    Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *