Informatiebijeenkomst Diabetes Challenge

18/04/2023

Dinsdag 25 april is er een gratis toegankelijke informatiebijeenkomst van Spurd over het belang van regelmatig wandelen. Het wandelprogramma is ook geschikt voor mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2, door bijvoorbeeld overgewicht, ouderdom, te hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk. In Purmerend start dinsdag 2 mei de Diabetes Challenge met de eerste van twintig wekelijkse groepswandelingen onder begeleiding van Spurd. Meedoen aan het wandelprogramma van twintig wandelingen is gratis. De start is telkens vanaf het Leeghwaterbad.

Diabeten moeten leren leven met de chronische ziekte. Bewegen in de vorm van regelmatig wandelen leidt voor mensen met diabetes type 2 vaak tot het voorkomen, verminderen of stoppen van het medicijngebruik. De Bas van de Goor Foundation wil mensen met diabetes informeren over de positieve effecten van sportief bewegen. Daarnaast is een wandelprogramma van twintig weken opgezet, want uit onderzoek blijkt dat regelmatig wandelen leidt tot betere bloedsuikerwaarden.

Bas van de Goor Foundation
Initiatiefnemer van de Nationale Diabetes Challenge is de Bas van de Goor Foundation. Van de Goor was topvolleyballer en heeft diabetes. De foundation wil de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verhogen door het benadrukken van de positieve effecten van sportief bewegen. Bewegen is gezond voor iedereen, zeker voor mensen met diabetes en voor mensen die een groot risico hebben om diabetes te ontwikkelen. Daarnaast zorgt het wandelen voor meer energie en een betere conditie. Door het wandelen in een groep is bewegen leuk en leren de deelnemers lotgenoten kennen. Meedoen is leuk en gezellig en goed voor de gezondheid.

Informatiebijeenkomst
Wie meer wil weten over de Diabetes Challenge 2023 in Purmerend is van harte welkom bij de gratis informatiebijeenkomst van Spurd dinsdag 25 april van 13.00 uur tot 14.00 uur in het Leeghwaterbad. Iedereen ontvangt bij binnenkomst een gratis kopje koffie of thee. Vanwege de organisatie is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100. Aanmelden kan tot en met zondag 23 april 2023.

Eerste wandeling
De wandelaars lopen op eigen tempo indien mogelijk iedere week een stukje verder. Een docent van Spurd en een diabetesverpleegkundige begeleiden de wandelaars. De maximale afstand na twintig weken is vijf kilometer. De eerste wandeling start dinsdag 2 mei om 15.30 uur bij het Leeghwaterbad. Het zwembad is steeds het begin- en eindpunt van de wandelingen. Er kunnen maximaal dertig wandelaars meedoen aan deze Diabetes Challenge. Het is belangrijk aan alle twintig wandelingen mee te doen, maar een keer een wandeling moeten missen is mogelijk.

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *