Veel inloop bij Wij Allemaal op Wereldkankerdag

04/02/2018

Wendy Kok

Wereldkankerdag, zaterdag 3 februari, stond de deur bij Inloophuis Wij Allemaal open om iedereen kennis te laten maken met het inloophuis, de vrijwilligers en alle activiteiten die ondersteuning kunnen bieden aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Het thema was die dag:‘ Kanker zet de wereld op zijn kop, maar je hoeft het niet alleen te doen.’ Het was voor hoofdcoördinator Wendy Kok (foto hiernaast) en haar geschoolde vrijwilligsters een drukke dag met veel bezoekers.Wendy nam onlangs de dagelijkse leiding van het Inloophuis over van Renata Willems. Zij is al drie jaar aanwezig als vrijwilliger. Er werden veel vragen beantwoord en ervaringen gedeeld. Dat er niet alleen gepraat wordt in het Inloophuis bleek uit de vele activiteiten die tijdens de open dag te zien en te beleven waren. Tevens kon je je inschrijven voor een ontspanningssessie met klankschalen of een sessie met de wandelcoach.

Ontmoetingsplek
Wanneer de diagnose kanker wordt vastgesteld, tegenwoordig bij één op de drie mensen, blijken veel zekerheden ineens niet meer zo vanzelfsprekend en is de toekomst beangstigend en verwarrend. Om dan te kunnen praten met lotgenoten die midden in het proces zitten of al herstellende zijn, geeft veel patiënten een welkom houvast. Naast ontmoetingsplek is het Inloophuis ook een centrum waar begeleiding en tal van therapieën worden gegeven, gericht op het verbeteren en ondersteunen van de lichamelijke en mentale conditie.

Hecht netwerk
Wij Allemaal heeft nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende ziekenhuizen, fysiotherapeuten, sportorganisaties en zorginstellingen in de omgeving zodat op elke hulpvraag adequaat kan worden ingespeeld. Zo vormen zij met elkaar een hecht netwerk van zorg en aandacht voor (ex-)kankerpatiënten en nabestaanden. Het Inloophuis staat aan de Burgemeester D. Kooimanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor iedereen die, direct of indirect, te maken heeft met kanker.

Stichting Wij | allemaal
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09:30-13:00.
T 0299 – 406 094
W www.wij-allemaal.nl
E info@wij-allemaal.nl

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner