Inschrijven kan nog voor Swim to Fight Cancer

29/06/2024

Tientallen zwemmers gaan 7 juli bij de Melkwegbrug het Noordhollandsch Kanaal in om geld op te halen voor kankeronderzoek. Fight Cancer Purmerend stelt een deel van de opbrengst beschikbaar aan Wij|Allemaal en het Dijklander Ziekenhuis, om zo patiënten en naasten van de oncologische afdeling te ondersteunen. Wie niet wil of kan zwemmen, kan één of meerdere zwemmers steunen door te doneren via de website van Fight Cancer Purmerend, of zondagmiddag 7 juli de zwemmers komen aanmoedigen. 

De inloophuizen WIJ|Allemaal in Purmerend, Huis aan het Water in Katwoude en Pisa in Hoorn werken sinds 2019 samen met het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en Hoorn. Vrijwilligers van deze drie centra voor leven met en na kanker zijn vier dagdelen per week aanwezig op de afdeling waar patiënten hun behandeling krijgen. Voor wie dat wil zijn deze vrijwilligers beschikbaar voor een gesprek. Aangezien het aantal mensen met kanker nog altijd groeit, is er meer behoefte aan deze ondersteuning op de afdeling. Met het opgehaalde geld zijn extra vrijwilligers op te leiden en een coördinator te werven om de aanwezigheid op de afdeling te kunnen garanderen. Zo kunnen de inloophuizen en het ziekenhuis in samenwerking de zorg rond de patiënt nog beter organiseren.

Zorg op maat
WIJ|Allemaal is een centrum voor leven met en na kanker, ondersteund door IPSO (Instelling voor PsychoSociale Oncologie). De vrijwilligers bieden psychosociale zorg op maat aan mensen geraakt door kanker, van (ex)patiënten tot naasten en nabestaanden. De vrijwilligers krijgen trainingen om de bezoekers te ondersteunen in hun behoefte. In ziekenhuizen is weinig tijd en ruimte voor nazorg. WIJ|Allemaal vervult met de huiselijke aanpak een unieke positie in de zorg en voorziet in een behoefte die laagdrempelig aansluit op de reguliere zorg. Iedereen is zonder afspraak of doorverwijzing welkom.

Inschrijven voor 1 juli
De Swim to Fight Cancer Purmerend is zondagmiddag 7 juli in het Noordhollandsch Kanaal bij de Melkwegbrug. Inschrijven als zwemmer voor 500, 1000 of 2000 meter kan tot en met zondag 30 juni via de website https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-purmerend/doe-mee . Wie zich inschrijft krijgt een persoonlijke pagina op de website van Fight Cancer en kan op die manier donateurs werven.

2020. Burgemeester Don Bijl, Manja van der Weit en Jancor de Boer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *