Jan Dekkerswandeling op zaterdag 2 september

22/08/2023

Het winkelbestand in de oude binnenstad van Purmerend bestond in het verleden uit voornamelijk kleine familiebedrijven. Voordat de grote winkelketens met filiaalzaken zich in de stad vestigden, waren er tientallen sigaren- kruideniers- en kapperszaken. Ook slagers en bakkers waren ruim vertegenwoordigd. Als hommage aan de overleden collega stadshistoricus en gildegids Jan Dekkers heeft het Gilde Purmerend en Omstreken ook dit jaar een speciale wandeling samengesteld uit de succesvolle VHP presentaties van de afgelopen jaren.

Veel winkeliers woonden achter of boven de zaak en kenden alle klanten bij naam. Het is allemaal anders geworden en om nog eens terug te kijken in het verleden organiseerde Gilde Purmerend & omstreden verleden jaar een speciale stadswandeling. De wandeling was zo’n succes dat deze in herhaald werd. Zaterdag 2 september 2023 wordt de wandeling opnieuw gelopen. De Gildegidsen vertellen aan de hand van oude foto’s van winkels en gebouwen over de boeiende achtergrondverhalen van de markante eigenaren en de geschiedenis van de panden.

Spar

De tocht duurt ca. 1,5 uur. Deelname kost € 4,00. Start om 13.30 uur bij de VVV- Museumwinkel, Peperstraat 35. Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagmiddag voor 15.30 uur bij de winkel of per mail:  wandelingen@purmerendsmuseum.nl

Gidsen van dienst: Henk Meines en Dick Blokker.

Henk Meines

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *