Jan en Elly laatste felicitatiebezoek voor burgemeester Don Bijl

03/09/2022

Burgemeester Don Bijl ging vrijdag 2 september voor de laatste keer op felicitatiebezoek. Jan en Elly Dovianus- van Voorst waren door de aanwezige fotografen al bijgepraat hoe het ‘officiële gedeelte’ zou verlopen en poseerden als echte fotomodellen bij het maken van de proeffoto’s. Echt zenuwachtig waren ze niet, ‘ik laat het maar allemaal over me heen komen’ lachte Elly, ‘ze zeggen dat de burgemeester een hele aardige man is en ik zie het allemaal wel gebeuren’.  

Klokslag 16.00 uur, de burgemeester houdt van op tijd zijn, stapte hij met een mooi boeket binnen bij Jan en Elly aan het Rosa Manushof. Op 21 augustus was het precies 65 jaar geleden dat ze elkaar het ja-woord gaven, maar door de drukke agenda van de burgemeester moest het bezoek even wachten.

Vele kilometers
Jan en Elly, beiden 85 jaar, leerden elkaar kennen in de buurt waar ze woonden. Ze zijn na het trouwen een paar keer verhuist, onder andere naar Amsterdam-Oost en West en Oostzanerwerf. In 2020 maakten ze de stap naar Purmerend en hebben het hier prima naar de zin. Jan werkte als metaalbewerker en was fervent fietser. Vele duizenden kilometers heeft hij ‘weggetrapt’, maar nu doet hij het iets rustiger aan. Elly had een baan op kantoor en vermaakt zich nu met handwerken, kaarten maken en pergamano. Ze hebben 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Memorabel
Het was voor burgemeester Don Bijl ook een speciale gebeurtenis. Het was zijn laatste felicitatiebezoek. Tijdens zijn dertienjarige ambtsperiode als burgemeester heeft hij vele felicitatiebezoeken afgelegd. Bijl: “Ik vond het altijd een geweldige belevenis om bij de mensen op bezoek te gaan. De vele verhalen maakten het voor mij een unieke belevenis, want ik kreeg zo een prima indruk van hoe de mensen leven in de stad en wat de problemen zijn. Zo weet ik bijvoorbeeld nu alles over ouderenzorg in Purmerend.”

Dank
De persfotografen waren altijd welkom bij de bezoeken en de burgemeester volgde elke aanwijzing op, zodat er mooie foto’s van de bruidsparen of honderdjarigen gemaakt konden worden. Dank hiervoor. Ook de weidevenner.nl heeft dertien jaar lang met plezier meegewerkt en wenst Jan en Elly veel geluk en de burgemeester een mooi en rustig pensioen.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *