Jan Viskoper vertelt; Rondkijken in Purmerend 1959-1960

26/10/2021

De Vereniging Historisch Purmerend geeft in het Filmhuis een kijkje in het verleden met filmbeelden en verhalen uit 1959 en 1960, gepresenteerd door Jan Viskoper. Op zondagmiddag 14 november wordt zo’n zestig jaar teruggegaan en worden bezoekers meegenomen in de verhalen en herinneringen van toen. Jan Viskoper was tijdens zijn jeugdjaren lid van de Small Film Club in Purmerend en heeft in die tijd veel mooie films gemaakt en historische beelden verzameld. Vele bekende Purmerenders komen in de films voorbij; het is een middag van herinneringen en een feest van herkenning.

Jan Viskoper laat onder andere beelden zien van de huldiging van familie Tromp, de dansschool in het Paradijs, waar veel Purmerenders de eerste danspasjes leerden van Aart Aarse (wereldberoemd in Purmerend en omstreken op de zingende zaag), de uitreiking van diploma’s aan leerlingen van de Stadsteekenschool en voetballers van Purmersteijn in actie op het voetbalveld in de Hazepolder. Daarnaast zijn er prachtige beelden van Strijd en Krachtig (later Tamboer en Pijperkorps Willem Eggert) en de Graanbeurs op de Kaasmarkt. Ook voor nieuwe Purmerenders is het zeer de moeite waard om deze beelden van ruim een halve eeuw geleden te zien.

14 november, aanvang 14.00 uur. Locatie: Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11. Toegang conform de RIVM richtlijnen met de QR-code check.

Meer informatie is te vinden op www.historischpurmeren.nl.

Mail: secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner