Jongerencentrum Columbuzz in Weidevenne geopend

20/11/2020

Dinsdag 17 november was de grote dag. Na lange tijd in containers te hebben gezeten, kregen de jongerenwerkers de sleutel van het nieuwe Columbuzz op de begane grond van één van de nieuwbouwcomplexen. De officiële opening liet op zich wachten, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. Wethouder Paul van Meekeren (Jeugd/jongerenwerk en wijkwethouder Weidevenne) verrichtte de openingshandeling bijgestaan door Wouter Burger, directeur-bestuurder van Clup Welzijn, en jongerenwerker Tarik Meriç. 

Van Meekeren ,,Ik ben er trots op dat Columbuzz in deze wijk is gekomen, het is een mooie locatie en een aanwinst voor de wijk.“  Met een magisch handgebaar ontstak de wethouder de neonsfeerverlichting en verklaarde Columbuzz voor geopend.

Tarik: ,,Omdat een grootse opening vanwege Corona niet mogelijk was, is een Coronaproof openingsfilmpje gemaakt zodat kan iedereen een beetje meegenieten van ons mooie centrum. Het filmpje is te vinden op www.clup.nl/openingColumbuzz

Aanmelden
De jongeren zijn super blij met hun nieuwe onderkomen. ,,Zo’n mooie plek hebben we nog niet eerder gehad.” Wie het nieuwe Columbuzz met eigen ogen wil bewonderen is van harte welkom tijdens openingstijden. Wel even van tevoren aanmelden via een belletje, appje of een mailtje naar Lina Karim 06 489 614 90, l.karim@clup.nl of Tarik Meriç, 06 362 667 59, t.meric@clup.nl 

Jongerencentrum Columbuzz opende in 2007 voor het eerst haar deuren. Al snel werd de container waarin Columbuzz was gevestigd te klein en werd deze omgeruild voor een grotere versie. In 2017 moest het onderkomen tijdelijk plaatsmaken voor de bouw van sociale nieuwbouwappartementen op de locatie. De container werd letterlijk met een hijskraan naar de overkant getild en stond drie jaar lang op de parkeerplaats van het treinstation. 

Eerste paal Columbuzz 19 okt. 2017

Vertrek oude Columbuzz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner