Jubileum 15 jaar OBS Weidevogels

16/09/2022

Het is niet te missen. De bekende (speel)kooi aan de Melkweg is woensdag 14 en donderdag 15 september volop versierd met vrolijke vlaggetjes. OBS Weidevogels bestaat 15 jaar en dat wordt twee dagen lang volop en uitbundig gevierd. Woensdagochtend is de aftrap met een koffie- en theerondje met gebak voor de leerkrachten en ouders op het schoolplein en donderdagmiddag worden de festiviteiten afgesloten met een optreden van een brassband en de presentatie van het schoollied.

Op 1 april 2007 start OBS Weidevogels aan de Loirestraat in de nieuwe wijk Weidevenne. Een markant gebouw als ook de speelkooi in gebruik wordt genomen. Pijlers van de school zijn: vertrouwen, verbinden en boeiend onderwijs en inmiddels heeft de school bijna vijfhonderd leerlingen. Voor alle groepen wordt een prachtig jubileumfeest samengesteld om het jubileum te vieren.

Geweldig
Directeur Geoffrey Nijenhuis: “Het 15-jarig jubileum is natuurlijk reden voor een feest. Het is voor mij de eerste keer om hier zo’n feest mee te maken en het is gewoon fantastisch. De kinderen kijken er weken naar uit en zijn nu uitgelaten. Dat vind ik mooi.” Mededirecteur Margriet Reijnders: “De kinderen vinden het echt geweldig. De Ouderraad en de Evenementencommissie zijn al ruim voor de zomervakantie begonnen om de twee dagen in te vullen. Van bioscoop tot patat eten en silent disco tot sponsorloop.”

Sponsorloop
Hoogtepunt op woensdag is het bezoek aan de bioscoop om met de hele school film te kijken. Alle zalen zijn bezet door de leerlingen. Daarna op school cake versieren en met z’n allen op de foto. Donderdag is het extra druk rond de school vanwege een ander hoogtepunt: de sponsorloop. In groepen gaan de lopers van start vergezeld van enorme gekleurde rookpluimen. Directeur Nijenhuis moedigt langs het parcours de kinderen enthousiast aan om stempels, en daarmee sponsorgeld binnen te halen. Zelf heeft hij een (twijfelachtig) excuus om niet mee te lopen. “Ik zou het best wel kunnen, ik heb ooit de MartstadRun gelopen, maar hier moet ik natuurlijk toezicht houden in plaats van hardlopen.

Boompje bij
De helft van de opbrengst van de sponsorloop gaat naar de Stichting Hartekind en de andere helft wordt gebruikt voor vergroening van het schoolplein. Nijenhuis: ”Het is nog wat ‘stenig’ in Weidevenne, daar kan best nog wel een boompje bij.” Mede dankzij de vele helpers is het een geweldig feest met een fantastische sponsorloop.

 Er zijn meer dan 25.000 kinderen in Nederland met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. Er overlijden jaarlijks 150 kinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van deze kinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Voor meer info en doneren: https://www.hartekind.nl/over-hartekind.  

Kijk voor meer foto’s van het jubileum naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *